6 različitih gradova sa istim imenom

01.05.2022

18:20

0

Autor: 24sedam

Svaka sličnost gradova je slučajna, dele samo isto ime

6 različitih gradova sa istim imenom
night-gafd35469d_1920 - Copyright Pixabay

Možda vam nikada nije palo na pamet da tamo u dalekom svetu postoji još jedan grad sa potpuno istim imenom kao vaš, ali je potpuno drugačiji. 

Pixabay
 

Pariz, Francuska protiv Pariza, Teksas

Ako tražite „grad ljubavi“ idite čak do Francuske! Sličnosti ova dva grada zaustavljaju se na imenu. Osim minijaturne Ajfelove kule sa kaubojskim šeširom na vrhu, nećete pronaći istu „Magi Francaise“ u „Najboljem malom gradu u Teksasu“.

Pixabay
 

Liban protiv Libana Nju Hempšir

Možda će vas iznenaditi da ne morate da idete na Bliski istok da biste posetili Liban. U stvari, postoji 47 gradova u SAD koji dele ovo ime. Međutim, umesto omaža azijskoj zemlji Libanu, oni su referenca na biblijsko ime. Osnivači gradova su bili veoma religiozni i mislili su da bi Liban bio savršeno ime.

Pixabay
 

Glazgov, Škotska protiv Glazgova, Montana

Ovi gradovi nemaju ništa zajedničko. Glazgov u Škotskoj je veliki grad i industrijski gigant. Dok je Glazgov u Montani, koji je dobio ime po svom škotskom paru, mali grad zasnovan na poljoprivredi.

Pixabay
 

Memfis, Tenesi protiv Memfisa, Egipat

Oba grada imaju ogromne reke u blizini, ali samo jedan ima piramide stare 4.500 godina. Osnivači Memfisa u Tenesiju odlučili su da kopiraju ime zbog sličnosti između reke Misisipi i reke Nil. Razlika je jednostavna. Ako želite da vidite kako drevne piramide idu u Egipat i ako želite odličan rokenrol, onda je Tenesi vaše mesto.

Springfild, Nju Džersi protiv Springfilda, Ilinois

Ne postoji jedan, već 41 grad koji se zove Springfild u SAD, što ga čini drugim najčešćim imenom u SAD posle Vašingtona. Među tih 41 verzija definitivno ima mnogo sličnosti.

Pixabay
 

Moskva, Rusija protiv Moskve, Kanzas

Ovo ime grada u Kanzasu je rezultat pravopisne greške! Pravo ime je trebalo da bude Mosko, po španskom konkvistadoru Luisu de Moskosu. Dakle, sada postoje dve Moskve, ali svaka sličnost je bila samo greška u kucanju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike