Optička iluzija omota muzičkog albuma dizajniranog 2005. godine i posle 17 godina hipnotiše umove

08.03.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Korisnici Interneta jednostavno obožavaju ovaj dizajn

Optička iluzija omota muzičkog albuma dizajniranog 2005. godine i posle 17 godina hipnotiše umove
profimedia-0347290901 - Copyright Profimedia

Svaki kolekcionar muzičkih albuma želi da ima vinil ili digitalni nosač zvuka svog omiljenog benda.

Naravno, to nije dovoljno. Da bi užitak bio potpun, poželjno je da su i grafički dizajneri uspešno odradili svoj deo posla. Na žalost, to nije uvek slučaj.

Jedan od pozitivnih primera jeste album benda Soulwax's iz 2005. godine koji nosi naziv "NY Excuse". Na prvi pogled u pitanju je jednobojna mreža koju ako dugo gledate može da vam izazove migrenu ili epilepsiju. Međutim, kada se zagleda malo bolje iz različitih uglova, uočava se naziv benda i albuma.

Korisnici Interneta jednostavno obožavaju ovaj dizajn jer je on još u to vreme pomirio prošlost i budućnost na jednom predmetu. Samo je potrebno različito pristupiti.

Soulwax
 

Kada je vinil u pitanju, potrebno je da se odmaknete od predmeta kako biste uočili natpis. Ako je u pitanju digitalna verzija koju gledate preko mobilnog telefona, potrebno je da smanjite sliku kako biste pročitali naziv.

Sve ovo je na društvenim mrežama izazvalo veliku polemiku kako su dizajneri postigli ovaj efekat. Stiglo je i objašnjenje koje govori da su beli kvadrati u zoni teksta manji od spoljasnjih tako da su crne linije deblje. U sustini, primenjene su dve različite veličine polutonova koji su maskirali jedni druge.

Ovo nije ni prvi, ni najstariji omot albuma sa optičkom iluzijom, ali je svakako jedan od najuspešnijih.

Da posao nije nimalo lak, potvrđuju nam, u današnje vreme naprednih dizajerskih softvera, neka prilično neuspela dizajnerska rešenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike