U ovom restoranu će vas kazniti ako ne pojedete sve iz tanjira

11.01.2022

19:20

0

Autor: 24sedam

Razlog je i više nego humane prirode

U ovom restoranu će vas kazniti ako ne pojedete sve iz tanjira
profimedia-0280233818 - Copyright Hrana

Mušterija je uvek u pravu? Ako sam platio, ja odlučujem? Ove parole ne vrede u japanskom restoranu "Hachikyo", a kad čujete razlog, možda se i složite sa njima.

Nakon što su shvatili da izjava „Neka deca umiru od gladi u Africi“ ne deluje tako efikasno u borbi protiv rasipanja hrane, odlučili su da udare tamo gde zaista boli, po džepu. I zaista, ovde ćete dobiti novčanu kaznu za svaki zalogaj koji ste ostavili u tanjiru.

I ne možete reći da niste bili upozoreni.

Razlog leži u velikoj povezanosti restorana sa lokalnim ribarima. Čak je i način na koji poslužuju hranu prilično filmski. Dok konobari donose hranu i serviraju je, izvikuju mornarske pesme – a mušterije koje znaju, na njih isto tako odgovaraju.

Profimedia
 

Vlasnik restorana, Hitoshi Sugita, objasnio je kako naplaćivanje kazni zbog bacanja hrane proizlazi iz želje da kod mušterija podigne svest o opasnosti i važnosti ribarskog posla.

Baš zbog toga bi trebalo da budemo svesniji značaja hrane koju imamo pred sobom, ali i  osvestiti problem bacanja hrane.

Jedan od najvećih specijaliteta ovog restorana je ikra lososa u soja sosu s pirinčem - porcija koju ćete dobiti stvarno je isplativa za cenu, ali očekuje se da imate tolko poštovanja i ispraznite tanjir.

Upravo na taj način vlasnik je pokušao da naglasi da poenta nije u sticanju profita, već motivisanju mušterija da više cene jelo koje je ispred njih, i poštuju one koji rade u teškim uslovima kako bi nam taj obrok omogućili, piše punkufer.dnevnik.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike