Facebook i Instagram proradili nakon šest sati!

04.10.2021

22:18

0

Ceo svet je isčekivao ovaj trenutak

Facebook i Instagram proradili nakon šest sati!
Copyright AP Photo/Richard Drew

Društvene mreže Facebook i Instagram prodadile su nakon šest sati otkako su pale.

Za sada nije poznat razlog zbog kog su tri najposećenije mreže "pale", ali pretpostavlja se da je došlo do kvara na serverima koji su posle nekoliko sati stručnjaci ovog tehnološkog ginata uspeli da otklone. 

Šef tehničkog odseka kompanije Fejsbuk Majk Šrefer putem Tvitera je nešto ranije uputio izvinjenje svim korisnicima zbog pada Fejsbuka.

Dejn Knet, jedan od direktora američke kompanije Klaudfajer za veb infrastrukturu i bezbednost veb lokacija, objašnjava da su sa interneta povučeni protokoli koji pomažu da mreže izaberu najbolji put za isporuku internet saobraćaja.

Dok su korisnici širom sveta panično pokušavali da se uloguju, dotle je na Twitteru bila opšta pomama za mimovima i dosetkama na račun prestanka rada Facebooka.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg je zbog globalnog pada društvenih mreža i usluga u vlasništvu ove kompanije, izgubio 6,6 milijardi dolara i pao na šesto mesto na „Forbsovoj“ listi najbogatijih ljudi na svetu.

Prema podacima „Forbsa“ u realnom vremenu, Zakerbergovo bogatstvo smanjilo se za 5,4 odsto, ili za 6,6 milijardi dolara, i sada iznosi 116,1 milijardu dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: I.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike