Revolucija punjenja uređaja, ali i automobila: Pojavila se firma koja pravi bateriju "od 0 do 100" za tri minuta!

24.12.2022

06:21

0

Autor: 24sedam

Tehnologija razvijena na Harvardu, koja uključuje osnovne inovacije u dizajnu čvrstih baterija i metodama proizvodnje elektrolita, može ponuditi druge ključne prednosti

Revolucija punjenja uređaja, ali i automobila: Pojavila se firma koja pravi bateriju "od 0 do 100" za tri minuta!
Mobilni telefon, punjenje - Copyright Pexels

Američki startap firma "Adden Energy" objavio je da je postigao stope punjenja baterija od svega tri minuta sa preko 10.000 ciklusa tokom života u laboratorijskim postavkama.

Startup je sada dobio tehnološku licencu sa Univerziteta Harvard za skaliranje inovativne tehnologije litijum-metalnih baterija za komercijalnu primenu.

- Postigli smo u laboratoriji 5.000 do 10.000 ciklusa punjenja tokom životnog veka baterije, u poređenju sa 2.000 do 3.000 ciklusa punjenja za sada čak i najbolje u klasi, i ne vidimo nikakvo osnovno ograničenje za skaliranje naše tehnologije baterija. To bi moglo da potpuno promeni igru - rekao je Ksin Li, vanredni profesor nauke o materijalima na Harvardskoj školi za inženjerstvo i primenjene nauke.

Baterija takođe nudi visoku gustinu energije i nivo stabilnosti materijala koji prevazilazi bezbednosne izazove koje predstavljaju neke druge litijumske baterije.

Harvardska kancelarija za tehnološki razvoj je sada dodelila ekskluzivnu tehnološku licencu kompaniji "Adden Energy".

Tehnologija razvijena na Harvardu, koja uključuje osnovne inovacije u dizajnu čvrstih baterija i metodama proizvodnje elektrolita, može ponuditi druge ključne prednosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike