TikTok ograničava video-snimke tinejdžerima

25.07.2022

08:05

0

Autor: M. J.

Osobe između 13 i 17 godina će, kada naiđu na neprikladan video, dobiti obaveštenje da je snimak ograničen prema uzrastu

TikTok ograničava video-snimke tinejdžerima
tiktok-g7afac7675_1920 - Copyright Pixabay

U februaru, TikTok je naveo da radi na novim načinima za starosno ograničenje određenih vrsta sadržaja u nastojanju da poveća svoje bezbednosne funkcije za tinejdžere. Sada, kompanija iznosi više detalja o svom sistemu ocenjivanja, nazvanom Content Levels, koji planira da uvede u narednim nedeljama.

Pixabay
 

Kompanija je uporedila svoj pristup sa sistemima ocenjivanja koje koristi industrija filmova i video-igara. Namenjen je filtriranju video-snimaka sa „zrelijim“ temama iz feedova svojih tinejdžerskih korisnika. Primenjivaće se na video-snimke koji inače ne bi kršili pravila TikToka, ali mogu biti neprikladni za mlađe korisnike aplikacije.

Sa promenom, kada tinejdžeri između 13 i 17 godina naiđu na video koji sadrži „zrele ili složene teme“, umesto toga će videti obaveštenje da je video ograničen prema uzrastu. Kompanija nije navela kako će odrediti ove ocene zrelosti ili koje kriterijume će koristiti za klasifikaciju svojih video-zapisa.

TikTok je napomenuo da je ova funkcija i dalje „rana verzija“ i da planiraju da dodaju dodatne mogućnosti. Rukovodioci kompanije su ranije rekli da takođe žele da korisnici TikToka mogu da biraju vrstu sadržaja koji im odgovara.

Pixabay
 

U međuvremenu, aplikacija takođe dodaje novi način za filtriranje neželjenih tema sa njihove stranice „Za vas“. Ažuriranje, koje se takođe očekuje u narednim nedeljama, omogućiće korisnicima da isključe određene reči ili hashtagove o kojima više ne žele da vide video-zapise.

 

TikTok je takođe ponudio ažuriranje svog rada kako bi se izbegli potencijalno problematični „obrasci koji se ponavljaju“ u preporukama za korisnike. Kompanija je ranije rekla da testira načine da se izbegne preopterećenje ljudi sa puno sadržaja o temama koje mogu biti potencijalno zabrinjavajuće, poput mentalnog zdravlja ili poremećaja u ishrani.

Pixabay
 

Sada TikTok kaže da su ti rani testovi bili uspešni i da je manje verovatno da će korisnici u Sjedinjenim Državama videti mnogo video-snimaka o ovim temama odjednom. TikTok radi na tome da ova funkcija bude dostupna u više zemalja i na više jezika.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike