Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne "počiste" tanjir

02.07.2022

10:00

0

Zbog svih onih koji ovu lekciju nisu naučili u detinjstvu

Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne "počiste" tanjir
Pixabay

Kako bi sprečio bacanje hrane, indijski restoran "Casanova" u Badenu, kantonu na severu Švajcarske, odlučio je da napaćuje simboličnu kaznu od pet franaka svim gostima koji ne počiste svoje tanjire.

Vlasnik Salman Ghauri, odrastao je u Indiji gde veliki deo stanovništva nema dovoljno hrane, te je želeo da podseti ljude da treba da budu zahvalni što je imaju.

"U Indiji je hrana dragocena i zato je ne bacamo", rekao je Ghauri, koji u Švicarskoj živi 20 godina, novinarima za Aargauer Zeitung.

Pixabay
 

U restoranu "Casanova", koji radi po principu "jedi koliko možeš" za 20 evra u vreme ručka postavlja se švedski sto tako da gosti mogu izabrati šta će staviti u tanjir. Ali, šta ako im se ne svidi kako je hrana pripremljena? Znači li to da je moraju pojesti na silu da bi izbegli kaznu?

Kako god bilo, vlasnik je svojom odlukom odlučio da stane na kraj pohlepnim gostima koji napune tanjir, probaju hranu, ali pojedu tek toliko da probaju i zatim odlaze po nove porcije.

Unsplash
 

Većina gostiju koncept koji je uveden pre dve godine podržava, a Ghauri naglašava kako Casanova nije mesto na kojem se igra s hranom.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti