U gostima kod Deda Mraza! Oživite magiju detinjstva i krenite u posetu Laponiji

16.12.2021

16:30

0

Da li ste nekad razmišljali kako bi bilo provesti novogodišnje praznike u domu najpoznatijeg deke na svetu?

U gostima kod Deda Mraza! Oživite magiju detinjstva i krenite u posetu Laponiji
Selo Deda Mraza - Copyright Profimedia

Da li ste znali da Deda Mraz ima službeno mesto stanovanja i da mu možete otići u posetu?

Naći ćete ga u Rovaniemiju, gradu poznatom po mnogim atrakcijama, ali je naravno Deda Mraz najveća od svih.

Ne samo da je ispunjen neverovatnim božićnim atrakcijama, već je i dom glavne pošte Deda Mraza. Ovde se sortira i isporučuje pošta iz celog sveta poslata Deda Mrazu. Povrh toga, velika raznolikost atrakcija i njegova pogodna lokacija čine selo Rovaniemi vrhunskim mestom za doživljaj.

Profimedia
 

 

Kancelarija Deda Mraza

Kancelarija Deda Mraza smatra se zvaničnim mestom za upoznavanje Deda Mraza. To je glavna zgrada u mestu i nemoguće je promašiti. Visoka centralna kula je jako osvetljena, a linija arktičkog kruga prolazi tačno kroz nju. Zgrada ima prodavnicu poklona, ali veliki deo je posvećen iskustvu susreta sa Deda Mrazom.

Profimedia
 

Susret sa Deda Mrazom

Susret sa Deda Mrazom u njegovoj kancelariji je posebna poslastica. Redovi su dugi, ali vijugaju kroz magičnu stazu kroz pećine i radionicu. Gledajući kroz ključaonice, deca mogu da vide vilenjake kako grade igračke za decu širom sveta.

Profimedia
 

Svaka grupa ima na raspolaganju oko 5 minuta sa Deda Mrazom u fantastičnoj kancelariji na Severnom polu koja će od svakoga učiniti vernika. Iskustvo u kancelariji Deda Mraza je besplatno, međutim, naknada za foto i video pakete počinje od 39 evra. Posetiocima nije dozvoljeno da sami snimaju ili fotografišu Deda Mraza.

Glavna pošta Deda Mraza

Glavna pošta Deda Mraza je njegova „zvanična“ pošta u Finskoj.

Profimedia
 

Sa ovog mesta posetioci mogu poslati pismo porodici kod kuće ili širom sveta sa zvaničnom markom Deda Mraza u Arktičkom krugu. Ako poželite, za 8,5 eura ćete dobiti pismo koje je napisao sam Deda Mraz, što je odličan način da iznenadite svoje prijatelje.

Profimedia
 

Nažalost, u Laponiji nećete pronaći leteće irvase, ali se možete provozati sankama za irvase i posetiti farmu irvasa? Postoje tri različite ture od 5 do 35 minuta, a koštaju od 18 do 65 eura po osobi. Nije jeftino za kratku vožnju, ali je svakako iskustvo koje će se pamtiti. Za samo pet dodatnih eura dobićete i službenu vozačku dozvolu za irvase, ali teško da će vam biti od koristi izvan Laponije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike