Dodatna usluga: Gostima se nudi paranormalno iskustvo (FOTO)

05.09.2021

18:20 >> 19:32

0

Uglavnom su svi duhovi koji posećuju ove hotele dobronamerni

Dodatna usluga: Gostima se nudi paranormalno iskustvo (FOTO)
Copyright Pixabay

Svaki hotel želi da se u trci za gostima istakne nekim svojim posebnim pogodnostima i kvalitetom usluga. Korak dalje u tome je otišlo šest hotela u Sjedinjenim Američkim Državama koji nude paranormalno iskustvo.

Pročitajte i ovo:

Oni koji ne zaziru od duhova mogu da prenoće u hotelu “Kongres Plaza” u Čikagu, koji je izgrađen 1893. godine i koga iz milošte zovu “Dom predsednika” zbog niza vrhovnih zvaničnika koji su tamo odsedali. Međutim, hotel je poznat i po onima koji dolaze sa “one strane ovog sveta”. Navodno, centar paranormalnih akcija se nalazi oko sobe 441. Tamo jedna žena-duh proganja goste i budi ih.

Printscreen

Hotel “Hot Lejk Springs” u La Grandu u Oregonu je izgrađen krajem XIX veka u blizini izvora tople vode i, navodno, još uvek ugošćuje duhove. Od svog osnivanja, ovaj hotel je imao razne namene. Jedno vreme je bio centar za obuku medicinskih sestara, tu se nalazi škola letenja, pa starački dom a potom i ludnica. Sada radi kao hotel u kome postoji klavir koji svira sam i prazne stolice koje se same od sebe ljuljaju.

Printscreen

Hotel “Čelsi” u Njujorku poznat je po kreativnim ljudima koji su tamo živeli i umrli a sada njihovi duhovi često posećuju mesto boravka. Priča se da pesnik Dilan Tomas obilazi sobu na drugom spratu gde je umro 1953. godine, a da  žena po imenu Marija, čiji je muž poginuo na “Titaniku”, viri iz ogledala.

Printscreen

Hotel “Marero Gest Mensn” u Ki Vestu na Floridi je nekada bila rezidencija Franciska Mereira, proizvođača cigareta koji je u dvorištu izgradio tropsku baštu kako bi impresionirao svoju ljubavnicu. Soba broj 18 nosi ime “Enriketa”, po dami koja je toliko volela ovu kuću da je, po svemu sudeći, nije nikada napustila. Na svojoj veb stranici hotel objašnjava “da njen duh i dalje živi u svom domu”, dodajući da “neki veruju da se ona i dalje noću kreće kroz svoju kuću, dobronamerno prateći šta se dešava u njoj”.

Printscreen

Za hotel “Karsten” u Kavajniju kažu da je najprometniji hotel u Viskonsinu, bar što se tiče duhova. Osnivač hotela Vilijam Karsten, koji je tamo umro 1940. godine, navodno svoje prisustvo obeležava dimom cigarete a njegov petogodišnji unuk ne samo da trči hodnicima već se i igra sa živom decom.

Printscreen

Priča se i da je nekadašnja domaćica hotela Agata zadržala svoje sablasno prisustvo u sobi 310 u kojoj je živela. Da je i dalje tu daje na znanje cvetnim mirisom. Stvar dodatno komplikuje i to što se šuška da je Agata bila zaljubljena u Karstena.

Printscreen

Pročitajte i ovo:

U Prestonu u Konektikatu se nalazi hotel pod nazivim “Kuća kapetana Granta” koja nudu noćenje sa doručkom. Sagrađena je 1754. godine i pripadala je pomorskom kapetanu. Sadašnja vlasnica Karol Matsumo objavila je knjigu u kojoj tvrdi da je bar 12 prijateljskih duhova došlo da poseti staru gostionicu. Nekoliko gostiju je ostavilo recenzije gde su napisali da se u hotelu čuju sablasni koraci, posebno u hodnicima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike