Veličanstvene statue Isusa Hrista širom sveta

01.05.2021

18:30 >> 14:27

0

Autor: A.G.

U svetu postoji veliki broj statua spasitelja koje bde nad gradovima

Veličanstvene statue Isusa Hrista širom sveta
Copyright Profimedia

Statua Hrista Spasitelja u Brazilu

Profimedia

Jedan od najpoznatijih simbola Brazila je statua Hrista Spasitelja koja se nalazi u Rio De Ženeiru. Statua je visoka 38 metara sa postoljem, a raspon ruku je 28 metara. Ovaj spomenik svake godine poseti rekordan broj turista. Ovih dana Brazil gradi novu statuu Hrista Zaštitnika u mestu Enkantado.

Statua Hrista Kralja u Lisabonu

Profimedia

Statua Hrista Kralja koji raširenih ruku gleda na grad kao da hoće da ga zagrli, nalazi se na steni iznad reke Težo u Lisabonu. Inspirisana je statuom Hrista Spasitelja u Riju i sagrađena je između 1959. i 1969. godine. Ovaj impozantan kip nalazi se na postolju visine 82 metra, a sama statua je visoka 28 metara.

Hrist Kralj u Vijetnamu

Vikipedija

Zajednica vijetnamskih katolika zaslužna je za izgradnju velelepne statue Hrista Kralja u gradu Vung Tau. Građena je od 1974. do 1994. godine. Sama statua je visoka 34 metra, sa postoljem visina joj iznosi 36 metara. Moguće je popeti se na vrh statue jer unutar nje postoje stepenice. Za razliku od drugih sličnih statua, ova ima oreol oko Isusove glave koji nije samo ukras, već služi i kao gromobran.

Hrist Mira u Boliviji

Profimedia

Statua Hrist Mira u Boliviji koja se nalazi na vrhu brda San Pedro istočno od grada Koćabamba je najveća i najteža statua Isusa u svetu. Visina statue je 34,2 metra, dok je ukupna visina sa postoljem 40 metara, a težina čak 2.200 tona. Ujedno je statua Hrista koja se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini – 2.840 metara iznad nivoa mora.

Hrist Kralj u Poljskoj

Profimedia

Statua je izgrađena 2010. godine i nalazi se u poljskom gradu Svjebođin. Ovo je za sada najviša statua Isusa u svetu. Visoka je 52,5 metara sa postoljem, a sam kip je visok 36 metara kada se računa i kruna od dva metra na njegovoj glavi. Izgradnja je koštala više od 1,4 miliona dolara, a novac je prikupljen donacijama vernika iz celog sveta.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike