Bez „Oktoberfesta“ u Minhenu: Ljubitelji piva će morati da idu u Dubaji

07.05.2021

12:30 >> 19:40

0

Veliki broj nemačkih pivara je najavio učešće na šestomesečnom festivalu piva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Bez „Oktoberfesta“ u Minhenu: Ljubitelji piva će morati da idu u Dubaji
Copyright Pixabay

Ljubitelji piva će morati malo dalje da putuju kako bi uživali u penušavom napitku pošto ni ove godine „Oktoberfest“ u Minhenu neće biti održan. I to je loša vest koja nije ni malo dobro prihvaćena među, pre svega, nemačkim ljubiteljima piva. Ali će zato festival piva biti održan u Dubajiu, piše nemački „Bild“.

Pixabay

Bavarski premijer Markus Soeder je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Minhena Diterom Riterom, rekao da održavanje velikih događaja nije moguće:

-Podići šatore na velikim festivalima uz socijalnu distancu, maske i druge mere je nemoguće. Takva situacija nije sigurna. Zamislite da se sa takvog događaja virus proširi i da dođe do novog talasa. Brend „Oktoberfesta” bio bi zauvek uništen, a mi to ne želimo.

Pixabay

Nemci su na drugom mestu po potrošnji piva – godišnje svaki Nemac popije 107 litara piva!

„Bild“ navodi kako nije baš „sve izgubljeno“ jer će se sličan festival održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i umesto da traje 16 dana, festival će trajati šest meseci a štandovi će biti postavljeni u Dubaji Marini.

Pixabay

Brojni nemački pivari su najavili da će učestvovati a pozive su dobile i svetske zvezde: Arnold Švarceneger, Stiven Sigal i Pamela Anderson.

U Nemačkoj postoji oko 1.300 pivara u kojima se proizvodi preko 5.000 vrsta piva.

Za sve goste festivala biće organizovan poseban prevoz autobusima „kako ne bi pijani lutali gradom“.

Pixabay

“Oktoberfest” je 2020. prvi put otkazan nakon Drugog svetskog rata. Tokom dugogodišnje istorije je još dva puta otkazivan, 1854. i 1873. godine, zbog epidemije kolere.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike