Ruševine napuštenih zgrada pretvorene su u najmodernija mesta za izlaske! Barovi u ruševinama su nacionalni ponos

07.10.2022

14:04

0

Autor: A.G.

Sve je počelo 2001. kada je grupa mladih muškaraca krenula u potragu za jeftinim mestima za piće

Ruševine napuštenih zgrada pretvorene su u najmodernija mesta za izlaske! Barovi u ruševinama su nacionalni ponos
profimedia-0329320540 - Copyright Profimedia

Sa svojom bogatom istorijom, slikovitim horizontom i neobičnim duhom, Budimpešta je najbolji turistički izbor iz više razloga. Možda vam nije potreban nikakav poseban razlog da posetite glavni grad Mađarske, međutim, ako planirate posetu Budimpešti uzmite u obzir nadaleko poznate ruinirane barove.

Sve je počelo 2001. kada je grupa mladih muškaraca krenula u potragu za jeftinim mestima za piće. Iz njihovih plitkih džepova nastala su najživopisnija i najlepša mesta za piće u Budimpešti.

Ovi jednostavni barovi nalaze se u oronulim predratnim zgradama koje su pretvorene u eklektične pijace za lokalno stanovništvo i turiste. Govorimo o napuštenim fabrikama, robnim kućama i bivšim stambenim kompleksima koji su svi pretvoreni u barove ili klubove.

U poslednjih 15 godina, barovi u ruševinama u Budimpešti su evoluirali u atrakciju koja je podjednako popularna, ako ne i više, od najpoznatijih mađarskih atrakcija.

Barovi u ruševinama postali su kultni deo gradskog pejzaža, toliko da ljudi dolaze u Budimpeštu posebno da bi došli da popiju piće u ovim „rupama“.

Iako su ruinirani barovi započeli svoj život sa grubim izgledom, trošnim malterom i zidovima ispunjenim grafitima koji su se dobro slagali sa neusklađenim nameštajem, ubrzo su dobili elegantniji zaokret, sa mestima kao što je Mazel Tov, koji prate estetiku otrcanog šika.

Petnaest godina nakon što su se pojavili na sceni, barovi u ruševinama su postali jezgro grada, u kojima se svakodnevno mogu videti horde turista kako slikaju nezaboravne momente koje su doživeli u ovim neoibčnim barovima.  

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike