U "potopljenom" kafiću koi ribe plivaju ispod vaših nogu

17.12.2021

10:00

0

Autor: 24sedam

Cipele ostavite ispred vrata!

U "potopljenom" kafiću koi ribe plivaju ispod vaših nogu
profimedia-0012490992 - Copyright Profimedia

Zamislite mesto gde možete uživati u svojoj omiljenoj šoljici kafe u društvu desetina koi riba koje plivaju ispod vaših nogu. I to postoji tamo negde u dalekom svetu, u kafiću imena „Sweet Fishs Cafe“.

Ovo nije prvi "potopljeni kafić" u svetu. Sličan koncept objekta otvoren je pre nekoliko godina i tada je Izazvao mnogo kritika od strane aktivista za prava životinja zbog čega se i zatvorio nakon samo nekoliko meseci rada.

 

 

„Sweet Fishs Cafe“ se prvi put pojavio na društvenim mrežama prošlog meseca, kada je kratki video njegovog poda nalik na gigantski akvarijum postao viralan na Redditu. Vest se ubrzo proširila i na ostale društvene mreže, ali jedna stvar je ostala misterija. Lokacija kafića nikada nije otkrivena.

 

 

Nagađalo se to mesto nalazi negde u Vijetnamu, verovatno zbog fascinacije te azijske zemlje koi ribom, ali je pretraga na Google-u otkrila je da se kafić zapravo nalazi u Khanomu na Tajlandu.

Njegov vlasnik, Yosaphol Jitmung, rekao je da je mesto dizajnirao da bude "turistički magnet" za privlačenje ljudi tokom pandemije koronavirusa. U tom smislu, ideja se pokazala uspešnom.

 

 

Priznao je da je jedan od najvećih izazova implementacije ovog koncepta bio sastav filtracije. Četiri velika bazenska filtera rade 24 sata dnevno, a osoblje menja vodu svako jutro, pre radnog vremena i uveče nakon zatvaranja.

I sasvim očekivano, prvo što se od posetilaca očekuje pre nego što uđu u kafić je da skinu svoje cipele i dezinfikuju noge, kao i da ne ometaju ribice u "akvarijumu“.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike