Magični odmor na Havajima

17.08.2022

18:36

0

Autor: M. J.

Na ostrvu odlikuje mašavina prošlisti i sadašnjosti

Magični odmor na Havajima
profimedia-0219522480 - Copyright Profimedia

Havaji su arhipelag u centralnom delu Pacifika. Prostiru se na površini od 28 311 kvadratnih kilometara. Od toga, kopneni deo čini 16 638 kvadranih kilometara, dok 11 672 kvadratna kilometra čini voda. Na Havajima živi oko 1 300 000 stanovnika, a zvanični jezici su engleski I havajski. Glavni I najveći grad Havaja je Honolulu.

Profimedia
 

Na području Havaja preovladava tropska klima. Najviše dnevne temperature tokom leta kreću se oko 31 stepen celzijusa, a noćne oko 24 stepena celzijusa. Značajnih oscilacija nema, pa se temperature tokom zime kreću oko 28 stepeni celzijusa tokom dana, a oko 18 stepeni celzijusa tokom noći.

Profimedia
 

Havaji su jedna od četiri države koje su kao nezavisne ušle u sastav Sjedinjenih Američkih Država. Kraljevina Havaji bila je suverena od 1810. do 1893. godine, kada je svrgnuta monarhija od strane američkih I evropskih privrednika. 

Profimedia
 

Nije teško shvatiti zašto su Havaji postali sinonim za raj. Dovoljno je samo da bacite pogled na predivne plaže, koralne grebene i vulkane koji privlače avanturističke duhove. Slike ovih ostrva razbacanih u kobaltno plavom Tihom okeanu su nebeske, bez ikakve potrebe za ulepšavanjem kakvo se može videti u turističkim brošurama.

Profimedia
 

Bez obzira na to da li sanjate o spektakularnim zalascima sunca, plivanju u kristalnim bazenima vodopada ili da ležite na plažama od zlatnog peska, ovde ćete pronaći ono što tražite.

Kao i u davne dane, život na Havajima se živi napolju. Bilo da se radi o surfovanju, plivanju, ribolovu ili izletima sa ʻohanom (proširena porodica i prijatelji), susreti s prirodom ispunjeni su tradicionalnom havajskom vrednošću aloha ʻaina – što bukvalno znači ljubav i poštovanje prema zemlji.

Profimedia
 

Na Havajima će se svako osećati lagodno, opušteno i ležerno. Bićete podjednako dobrodošli bilo da ste surfer koji putuje svetom, par na medenom mesecu ili putujete u krugu porodice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike