Eros: Nenaseljeno grčko ostrvo gde se održavaju samo venčanja

11.05.2022

14:00

0

Šta može biti romantičnije od pronalaženja puste plaže na ostrvu za uživanje u suncu, moru, tišini ili - venčanju?

Eros: Nenaseljeno grčko ostrvo gde se održavaju samo venčanja
281420_eros2 - Copyright Printscreen/YouTube

Malo je i na njemu niko ne živi, ali je steklo svetsku slavu. Tako što je postalo odredište za one koji sanjaju da se venčaju na idiličnoj lokaciji pored tirkiznog mora.

Malo ostrvo, prikladno nazvano Eros, iz vazduha čini srce, i u skladu sa tim, jedini događajii koji se na njemu održavaju su venčanja.

Parovi iz Grčke i celog sveta posećuju ostrvo, koje se nalazi u Saronskom zalivu u blizini ostrva Poros, da bi se venčali u raju.

Ostrvo se nekada zvalo „Daskalio“, lokalna legenda kaže da je na njemu postojala tajna podzemna grčka škola tokom otomanske okupacije zemlje. Nastavu su izvodili sveštenici. Knjige himni bile su udžbenik za prvi razred, a jevanđelja udžbenici za starije učenike.

Printscreen/YouTube
 

Ostrvo ima peščane plaže i borove šume, kao i malu kapelu za venčanja. Do njega se može doći samo brodom, a oni koji žele da posete "ostrvo ljubavi" mogu da organizuju izlet u luku Poros.

Mirno ostrvo Poros idealno je za porodični odmor i omiljeno je odredište za vikend među Atinjanima. Kombinovanje boravka na Porosu sa posetom Erosu je odličan izbor za bilo koji odmor ili događaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike