Ostrvo na kome automobile mogu imati samo oni koji će ih deliti s drugima

29.04.2022

10:00

0

Jedno od najpoznatijih od 115 ostrva na Sejšelima

Ostrvo na kome automobile mogu imati samo oni koji će ih deliti s drugima
profimedia-0132041220 - Copyright Profimedia

Ostrvo La Dig je poznato kao "zemlja plaža" koje oduzimaju dah. To je tropski raj za sve ljubitelje egzotičnih destinacija. Sa veličanstvenom klimom i prekrasnim pogledom, jedno je od najomiljenijih turističkih destinacija za ljude širom sveta.

Profimedia
 

La Dig odlikuje specifičan narod koji i dalje neguje tradiciju i kulturu staru nekoliko vekova, pa se tako i turisti podstiču da koriste bicikle iako automobili nisu potpuno zabranjeni. Motornih vozila inače na La Digu ima vrlo malo, jer većina od ukupno 3.000 stanovnika koristi bicikl kao glavno prevozno sredstvo. Za meštane automobil je nepotreban, a kretanje biciklima je oduvek bio način života.

Profimedia
 

U osamdesetima su samo bogate porodice imale automobil, a od tadašnjih deset vozila broj se do danas popeo na 60, što je prilično vezano za poteškoće individualnog vlasništva. Naime automobili nisu dopušteni osim ako ne pružaju javnu uslugu.

Profimedia
 

Druga opcija prevoza su volovske zaprege koje turistima pružaju potpuno drugačiji doživljaj, mada se danas na ostrvu nalazi još samo jedan preostao „taksi“ čija kola vuče vo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike