Bonton u avionu: Sve su ovo razlozi zbog kojih možete biti izbačeni sa vašeg sledećeg leta

28.04.2022

14:00

0

Autor: A.G.

Postoji mnogo stvari koje možete da uradite, a koje će vam garantovati napuštanje aviona

Bonton u avionu: Sve su ovo razlozi zbog kojih možete biti izbačeni sa vašeg sledećeg leta
profimedia-0629710391 - Copyright Profimedia

Kada je u pitanju avio prevoz, članovi posade čine sve što je potrebno da let učine udobnim, prijatnim i, što je najvažnije, bezbednim za svoje putnike. Sve, ili bilo ko, ko tome stane na put, biće uklonjen.

A različite avio-kompanije imaju različita pravila čije nepoštovanje bi putnike moglo staviti na crnu listu tog prevoznika.

Što se tiče izbacivanja sa pojedinačnog leta, to je sasvim druga priča. Većina slučajeva izbacivanja nekoga sa leta svodi se na neslaganje sa posadom aviona.

Ako ste akter jednog od sledećih scenarija, ostaćete na zemlji.

Posada ima moć

Nijedna osoba ne sme da napada, preti, zastrašuje ili da se meša članu posade u obavljanju dužnosti u avionu kojim upravlja. Član posade može da vas izbaci sa leta ukoliko misli da se mešate u njihov posao.

Profimedia
 

Loš miris

Dakle, da, loš miris tela, prekomerno nadimanje i nedostatak lične higijene će vas prizemljiti. To se ne dešava često, ali većina avio-kompanija, kao što su Delta, American Airlines i United, navodi ga kao prekršaj koji je vredan uklanjanja putnika sa leta.

Ako ste previše gojazni...

Ljudi koji imaju preveliku težinu ili su izuzetno visoki možda uopšte neće moći da se ukrcaju u avion. Većina avio-kompanija ima pravila o zabrani letenja onim osobama koje ne mogu da stanu na sedište. Za velike momke to obično znači kupovinu dva sedišta i produženje pojasa kako bi se osiguralo da mogu da se zakopčaju.

Profimedia
 

Provokativnu odeću sačuvajte za neku drugu priliku

Verovali ili ne, ako izgledate previše seksi, možete upasti u nevolje. Većina velikih avio-kompanija zadržava pravo da iz aviona udalji ljude koji su provokativno obučeni. Junajted zahteva da putnici budu „propisno obučeni“, a Southvest neće dozvoliti odeću koja je „razvratna, opscena ili očigledno uvredljiva“.

Piće ili dva, ali ne i tri

Niko vam neće zameriti jedno ili dva pića tokom leta, ali ako ne možete da se obuzdate, verovatno bi trebalo da sačuvate svoju potrebu za pićem za posle leta. Ako stjuardesa misli da ste previše pijani da biste ušli u avion, nećete biti na letu. U zavisnosti od toga koliko ste pijani, možda ćete čak biti uhapšeni kada sletite. Zato polako sa alkoholom i sačuvajte piće za krajnje odredište.

Profimedia
 

Previše bolesni za let?

Ako dođete na let sa jasnim znacima bolesti, možda vam neće biti dozvoljeno da se ukrcate. Ovaj protokol se uvek primenjuje tokom sezone gripa ili kada postoji neka druga veoma zarazna bolest, poput koronavirusa.

Dakle, stvari su veoma jednostavne, ako posada aviona misli da ste zarazni neće vas primiti u avion.

Budite veoma, veoma smireni

Kada ste u avionu, pokušajte da se setite da ste u stomaku veoma napredne mašine, da niste u diskoteci. Prekomerna buka, vikanje ili bilo koje drugo ometajuće ponašanje će vas čas posla izbaciti iz leta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike