Polemika na društvenoj mreži! Da li je letenje prvom klasom vredno para?

17.04.2022

14:00

0

Od tuširanja tokom leta do video ćaskanja sa stjuardesama, evo u čemu biste mogli da uživate na visini od 10.000 metara

Polemika na društvenoj mreži! Da li je letenje prvom klasom vredno para?
profimedia-0006499690 - Copyright Profimedia

Pitanje da li je sedenje u prvoj klasi aviona zaista vredno velikog novca izazvalo je burnu polemiku na društvenoj mreži Redit.

Mnogi korisnici se slažu da prva i poslovna klasa nude više udobnosti i zbog toga se isplati izdvojiti više novca. Mnogi ističu i kako se osećaju odmornije kada stignu na svoje odredište, posebno posle dugih letova.

 

Zanimljivo je da iskusni putnici ističu da avio-kompanije u SAD uglavnom nude jednostavnije obroke od svojih prekomorskih kolega, čak i u prvoj klasi. Neke avio-kompanije čak angažuju naučnike za hranu kako bi osigurale da su njihovi obroci blizu savršenstva. Ovo je jedan od razloga zašto nije isto leteti prvom klasom švajcarske avio-kompanije ili Emiratima.

 

S druge strane, većina onih koji odluče da lete ekonomično rade to zato što više vole da uštede novac. Radije će izaći u vrhunski restoran ili obići neku posebnu atrakciju dok su na odmoru, nego da iskoriste deo svog budžeta za skupa sedišta.

Jedan korisnik Redita izražava koliko je smešno bacati novac na karte prve klase:

 - "Ja bih radije potrošio taj novac na nekoliko noći u otmenom hotelu. Ali, ako 5.000 dolara zaista ne menja vaš ukupni budžet, onda zašto ne biste sedeli u prvoj klasi, očigledno to sebi možete priuštiti, ali u suprotnom preskočite".

Profimedia
 

Oglasio se i putnik koji uopšte nije bio impresioniran prvoklasnom uslugom.

 - "Jedina razlika su veća sedišta, a ručak koji vam služe je jeftin i čine ga razvodnjen sok od pomorandže i sendvič sa sirom".

Za većinu putnika, izbor ekonomske ili prve klase na kraju se ipak svodi na budžet. Da li će vas kupovina skuplje karte onemogućiti da uživate u drugim zabavnim stvarima dok ste na odmoru? Ako je to slučaj, verovatno nije vredno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike