Ovo ostrvo je lepše od Maldiva, a nije na drugom kontinentu

17.04.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Kada je reč o plažama, najlepša je okružena belim stenama koje sa tirkizno plavim morem stvaraju kontrast kome možete samo da se divite

Ovo ostrvo je lepše od Maldiva, a nije na drugom kontinentu
alghero-g776c0d826_1920 - Copyright Pixabay

Ukoliko ste mislili da odmor na egzotičnim destinacijama sa tirkizno plavim vodama i beskrajno dugim belim peščanim plažama podrazumeva da morate da odete na drugi kontinent.Prelepo ostrvo Italije – Sardinija, u svom srcu krije neodoljivu egzotiku. Mnogi kažu da je ovo ostrvo pandan Maldivima, dok iskusni svetski putnici koji su ga posetili, odgovorno tvrde da je po boji mora Sardinija ipak za nijansu lepša od rajskih Maldiva. Kako biste se uverili u lepote ostrva koje posebno privlači pripadnike džet seta, počnite već sada da zapisujete svoje želje i planove za sledeće letovanje.

Pixabay
 

Od beskrajno belih peščanih plaža do litica na 900m visine, obala Sardinije je duga oko 1.800km, zbog čega bi bilo najbolje da se u istraživanje ostrva uputite rent-a-carom.Možete krenuti  od Kaljarija, prestonice ostrva koji se ubraja u najstarije gradove  u Italiji  tu je i glamurozna rivjera Kosta Smeralde koja je poznata i kao „smaragdna obala“. Centar Kosta Smeralde predstavlja Porto Rotondo, naselje i poznata marina za privatne jahte.

Pixabay
 

Ušuškane uvale, najlepše plaže, dizajnerski butike, gde dame vole da provode najviše vremena.U blizini je arhipelag La Madalena, koji se sastoji od 7 manjih ostrva, posetioce očaravaju netaknutom prirodom. Tokom vedrih dana, sa jednog od ovih ostrva možete uživati u pogledu na obale Korzike.

Pixabay
 

Među najlepšim plažama Sardinije ističe se La Colba - okružena belim stenama koje sa tirkizno plavim morem stvaraju kontrast vredan divljenja. Ova oaza se nalazi u blizini  Capo Testa na  gde se nalaze neke od najluksuznijih privatnih vila i sa kojeg se pruža prelep panoramski pogled na veličanstvenu prirodu. Ono što je posebno karakteristično za ovu plažu je čarobna igra delfina koju, ako imate sreće, možete videte u zoru ili u sumrak. La Colba je omiljena kod iskusnih ronioca kao i kod porodica sa decom.

Pixabay
 

Sardinija je i više od mora i plaža ,poseta farmama koje su u porodičnom vlasništvu veoma je popularna na, jer iz prve ruke upoznajete način života domaćina i učestvujete u pripremi čuvenih specijaliteta. Nacionalni specalitet Sardinije je kockica ovčijeg sira prelivena medom.Na ovom čarobnom putovanju  videćete i fascinantnu kulturu,gradske festivale, misterije drevnih građevina, uvek možete kupiti kulinarske  lokalne proizvode.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike