Odmor na kraljevski način!

23.02.2022

10:11

0

Ako želite da se osećate posebno i da je oko vas svila i kadifa, onda su za vas Ujedinjeni Arapski Emirati

Odmor na kraljevski način!
profimedia-0656028593 - Copyright Profimedia

Kada govori o UAE većina ljudi prvo pomisli na Dubai. Naravno, nije čudno, jer u Dubaiju se nalazi najveća zgrade na svetu i najluksuzniji hoteli zbog čega i jeste jedna od najpoznatijih destinacija u zemlji.

Profimedia
 

Turistički je nadaleko poznat i glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabi. U ovom gradu možda ima manje turista, ali plaže i usluga nisu inferiorni u odnosu na turističku meku Emirata. Ukoliko planirate da posetite Abu Dabi predlažemo da posetite hotel Emirates Palace, oličenje luksuza u Abu Dabiju, koji pokazuje arapsko gostoprimstvo u svom najboljem izdanju.

Profimedia
 

 

Dimenzije Emirates Palace omogućile su da se unutra smesti skoro 400 soba i apartmana sa zadivljujućim pogledom na zaliv ili bašte. Odmaralište se ponosi svojim rezidencijama Palace Suite, nazivajući ih „palatama u palati“. Poređenje je više nego prikladno: na zahtev gostiju (na primer, ako se odmarate sa porodicom), apartman se može podeliti na sobe sa jednom ili dve spavaće sobe.

Glavna zgrada hotela prostire se duž mora i plaže koja je nagrađena "plavom zastavom". U večernjim časovima možete uživati u brojnim restoranima i barovima na plaži. Posebno se ističe Breeze Lounge bar gde možete uživati uz zalazak sunca, koktele i lagane grickalice, dok se u BBQ Al Qasr restoranu možete opustiti uz prelepu večeru u šatorima na pesku.

Profimedia
 

Ostale gastronomske atrakcije uključuju Mezlai, jedan od prvih restorana tradicionalne lokalne kuhinje u UAE, kao i azijski Hakkasan, gde možete da probate pekinšku patku sa kavijarom. Pogodno mesto za izlazak, Le Cafe je poznat po svojim čajankama, a putnici iz celog sveta dolaze po svoj pozlaćeni kapućino od 24 karata.

Emirates Palace vam pruža priliku da dodirnete kulturu UAE bez napuštanja luksuzne palate. Među najzanimljivijim aktivnostima u odmaralištu je poseta beduinskim šatorima, gde ćete čuti zanimljive priče o lokalnim tradicijama i organizovati vožnju kamilama uz šoljicu kafe ili čaja od šafrana.

Profimedia
 

I, naravno, šta je orijentalna bajka bez spa tretmana? Spa Emirates Palace inspirisan je marokanskim stilom, na šta ukazuju ornamenti i predmeti dekoracije. Na meniju su posebni rituali koji koriste zlato i prirodne minerale.

Sa mnogim glavnim atrakcijama Abu Dabija na kratkoj udaljenosti, uključujući vrhunske šoping destinacije i impresivna mesta kulture i nasleđa, Emirates Palace gostima pruža savršeno mesto za istraživanje lepote i šarma glavnog grada UAE.  

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luxlife.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike