Rasprodate karte za letove koji ne idu nigde

21.02.2022

17:30

0

Ljudi kojima nedostaje letenje žure da kupe karte za letove koji sleću na isto mesto odakle polaze

Rasprodate karte za letove koji ne idu nigde
Pixabay

Od samog početka pandemije mnoge avio-kompanije su "parkirale" svoje avione, i kako ne bi potpuno propale, morale su da pronađu alternativne načine finansiranja. Jedan od takvih novih prihoda je i let avionom koji ne vodi nigde.

"Letovi koji ne idu nigde" je akcija koju sve više avio-kompanija uvodi u svoju svakodnevnu praksu. Radi se o organizovanju letova koji počinju i završavaju se na istom aerodromu. Pre pandemije ideja o avio-prevoznicima koji reklamiraju letove u kojima putnici sleću na isto mesto sa kog su poleteli bila bi gotovo nezamisliva.

Unsplash
 

U Japanu, Singapuru i Australiji jednočasovni ili dvočasni letovi sa povratkom na početni aerodrom postali su vrlo popularni među ljudima željnih avio-putovanja, gde se putnici praktično samo "provozaju" avionom.

Ovakva ideja, ma koliko zvučala besmisleno, otvorila je potpuno nove horizonte mnogim avio-kompanijama koje se bore sa opstankom. U Ukrajini je, na primer, sve više kompanija koje se bave organizacijom obilaska Črenobilja avionom, gde se u niskom letu može obići ceo teren nekadašnje nuklearne katastrofe.

Pixabay
 

Sve više ovakvih letova se očekuje u bliskoj budućnosti, i svaki od njih će trajati maksimalno do 3 sata. Na taj način biće omogućeno turistima da posete neke destinacije, makar iz aviona, a avio-kompanije će imati obezbeđenu egzistenciju, na neki način.


Ovi letovi su ponudili su jedinstvene prilike putnicima koji su propustili iskustvo letenja i uzbuđenja putovanja, što omogućava da kompanija ostane u poslu, održavajući avione aktivnim i istovremeno promovišući nacionalni turizam.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tumagazin.rs