Rasprodate karte za letove koji ne idu nigde

21.02.2022

16:30

0

Ljudi kojima nedostaje letenje žure da kupe karte za letove koji sleću na isto mesto odakle polaze

Rasprodate karte za letove koji ne idu nigde
avion1 - Copyright Pixabay

Od samog početka pandemije mnoge avio-kompanije su "parkirale" svoje avione, i kako ne bi potpuno propale, morale su da pronađu alternativne načine finansiranja. Jedan od takvih novih prihoda je i let avionom koji ne vodi nigde.

"Letovi koji ne idu nigde" je akcija koju sve više avio-kompanija uvodi u svoju svakodnevnu praksu. Radi se o organizovanju letova koji počinju i završavaju se na istom aerodromu. Pre pandemije ideja o avio-prevoznicima koji reklamiraju letove u kojima putnici sleću na isto mesto sa kog su poleteli bila bi gotovo nezamisliva.

Unsplash
 

U Japanu, Singapuru i Australiji jednočasovni ili dvočasni letovi sa povratkom na početni aerodrom postali su vrlo popularni među ljudima željnih avio-putovanja, gde se putnici praktično samo "provozaju" avionom.

Ovakva ideja, ma koliko zvučala besmisleno, otvorila je potpuno nove horizonte mnogim avio-kompanijama koje se bore sa opstankom. U Ukrajini je, na primer, sve više kompanija koje se bave organizacijom obilaska Črenobilja avionom, gde se u niskom letu može obići ceo teren nekadašnje nuklearne katastrofe.

Pixabay
 

Sve više ovakvih letova se očekuje u bliskoj budućnosti, i svaki od njih će trajati maksimalno do 3 sata. Na taj način biće omogućeno turistima da posete neke destinacije, makar iz aviona, a avio-kompanije će imati obezbeđenu egzistenciju, na neki način.


Ovi letovi su ponudili su jedinstvene prilike putnicima koji su propustili iskustvo letenja i uzbuđenja putovanja, što omogućava da kompanija ostane u poslu, održavajući avione aktivnim i istovremeno promovišući nacionalni turizam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tumagazin.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike