Odelo–pidžama za rad od kuće: Prava odeća učiniće vas produktivnijima

17.12.2020

11:30

0

Autor: A. Gligorijević

Dovoljno poslovno, a ipak komforno

Profimedia

Bez obzira na to što nas je pandemija koronavirusa zatvorila u kuće i primorala da nam kuhinja, dnevna ili spavaća soba postane kancelarija, važno je sačuvati poslovni duh. Poželjno bi bilo negovati one iste rutine koje sprovodite dok se spremate za odlazak na posao. Dakle, zategnite posteljinu na krevetu, skuvajte kafu i spremite garderobu za taj dan. Rad od kuće ne mora se odvijati u „dronjcima“.

Kada se obučete u „pravu odeću“, osećaćete se budnije i produktivnije. Takođe, kada vam zatraže hitan “zoom” sastanak bićete za to spremni.

Upravo to su imali na umu vlasnici japanske kompanije  „Aoki holdings“ kada su osmislili kolekciju za rad od kuće, koja podseća na odeću kakva se nosi pri odlasku u kancelariju, ali u isto vreme može biti i pidžama.

Profimedia

Za veliki deo radnog stanovništva koji posao obavlja od kuće, a sastanke održava onlajn, japanska modna kuća smislila je takozvani poslovni izgled, odnosno komade garderobe primenljive samo za ekran računara.

Pročitajte još:

Pošlo se od pitanja kako u kući izgledati dovoljno poslovno a istovremeno uživati u pogodnostima boravka kod kuće, poput leškarenja na kauču u pidžami sa laptopom u krilu.

I tako su rođena pidžama-odela za rad od kuće.

Odela-pidžame dolaze u tri boje: bela košulja + sivi dres, ružičasta košulja + crni dres i plava prugasta majica + tamnosivi dres. Dostupne su u samo dve veličine, a to su M i L.

Košulja se u jednom delu naglo pretvara u duks, dopunjen donjim delom nalik trenerci.

Sako i i pantalone se prodaju i odvojeno. Gornji deo odela čine udobni pleteni kardigani i mogu se kombinovati sa pantalonama elastičnog struka dizajniranim za dugo sedenje.

Na “Aokijevoj” onlajn prodaji svi odevni predmeti iz kolekcije mogu se kupiti za 4.990 jena, ili 48 američkih dolara.

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti