Lokalna legenda privlači turiste iz celog sveta – U Aleji poljubaca u Meksiku čeka se red za trenutak nežnosti

19.04.2021

14:30

0

Autor: A.Gligorijević

Poljubac na trećem stepeniku ispod balkona za 15 godina sreće u ljubavi

Profimedia

Smešten na samo četiri sata od Meksiko sitija, Guanahuato je gradić kojeg mnogi nazivaju srcem ove zemlje.

Među mnogim krivudavim, klaustrofobičnim sokacima i ulicama jedna se posebno izdvaja.

El Callejon del Beso je jedno od mnogih zanimljivih mesta u Guanajuatu, gradu prepunom legendi i impresivnog arhitektonskog nasleđa, mesto održavanja nekih od najboljih meksičkih kulturnih događaja

Srceparajuća legenda koja stoji iza “Aleje poljubaca”, očaravajućeg uskog prolaza u ovom magičnom gradu u kojoj se dva balkona gotovo dodiruju, a koja su po jednoj staroj narodnoj priči, omogućila mladom paru kojem je ljubav bila zabranjena, da se u tajnosti sastaju i ljube, svako na svom balkonu, Šekspirovska je priča o tragično prekinutoj ljubavi.

Profimedia

Prema lokalnoj legendi, u jednoj od zgrada živela je bogata porodica, a njihova ćerka Dona Karmen, čiji je prozor spavaće sobe gledao na ovu uličicu, zaljubila se u mladića sa pogrešne strane koloseka, izvesnog Luisa iz siromašne rudarske porodice. Par se tajno viđao i ljubio preko malene uličice. Na nesreću, otac devojke je to saznao i u naletu besa je usmrtio. Njihova tragična ljubav zauvek je promenila identitet ovog sokaka.

Profimedia

Danas postoji suvenirnica u, kako se kaže, staroj devojačkoj sobi gde ljudi mogu da dođu i okače ljubavne katance na balkonske rešetke. Ovu uličicu svaki dan posećuje na stotine zaljubljenih turista koji strpljivo čekaju u redu da se poljube na trećem stepeniku ispod balkona,jer će im prema legendi, baš to garantovati  15 godina sreće.

Osim po svojoj prelepoj kolonijalnoj arhitekturi, u Guanahuatu se nalazi jedan od najneobičnijih muzeja na svetu – Muzej mumija u kome posetioci mogu da vide oko 100 mumifiricanih tela, kao i najmanju mumiju na svetu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti