Martu Stjuart otkucala drugarica iz zatvora: Ovo je krijumčarila dok je bila iza rešetaka!

03.02.2024

07:58

0

Kad poželi da pripremi neku poslasticu - ne dozvoljava ničemu da joj stane na put

Martu Stjuart otkucala drugarica iz zatvora: Ovo je krijumčarila dok je bila iza rešetaka!
Marta Stjuart - Copyright Profimedia

Marta Stjuart je 2004. godine provela pet meseci u zatvoru jer je lagala o trgovanju akcijama. Tada, dobila je i dve godine uslovne kazne zbog čega je njena poslovna budućnost, kao i reputacija, stavljena pod veliki znak pitanja.

U dokumentarcu „The Many Lives of Martha Stewart", međutim, Suzan Spraj prisetila se značajno vedrijih priča iz tog perioda - kao toga kako je ova televizijska ličnost „krijumčarila hranu u svoju privatnu spavaonicu, ne bi li mogla da vežba svoj zanat i iza rešetaka". Očito, nije dozvoljavala da joj bilo šta stane na put kada je njen veliki talenat u pitanju.

Marta Stjuart, Profimedia
 

- Mislim, svi to rade. Hoću da kažem, šta da napravite, osim ako nije neka tako švercovana hrana - prokomentarisala je u pomenutom „CNN-ovom" komadu, sebe karakterišući kao Martinu dobru prijateljicu iz zatvora.

Meg Fips, sa druge strane, koja je takođe služila kaznu s kuvaricom, još pamti kako ju je ona jednom prilikom iznenadila izvesnom poslasticom. Tamo su, naime, komunicirali međusobno preko ceduljica, a jednom prilikom - Stjuartova joj je uz poruku poslala i pečenu jabuku s karamelom.

- Spremala je kako je znala i umela, koristila je mikrotalasnu, šta je već bilo na raspolaganju... Mislim da je slatkiš bio čak i začinjen s malo cimeta - objasnila je zatim.

Tu se, međutim, nije i zaustavljala.

- Nešto mora da je uzela iz kafeterije, a to nikako nismo smeli da radimo - kazala je ona, koja je više od tri godine odležala zbog iznude.

Puštena je na slobodu 2007, a kada je Marti Stjuart bio zadnji dan iza rešetaka - ona joj je organizovala ispraćaj.

- Svi smo nešto doneli od hrane, a ona se pojavila sa karamel flanom. Kako god da je to uspela da napravi... - pamti Meg.

Podsetimo, Marta Stjuart se „u sosu" našla pošto je prodala svoj deo koji je imala u biofarmaceutskoj kompaniji „ImClone Systems" u decembru 2001. Početkom iduće godine, kada su je ispitivali na tu temu (trgovine), sa svojim berzanskim posrednikom Piterom Bacanovićem tvrdila je kako oni nisu imali insajderskih informacija koje su dovele do prodaje. Ipak, federalni tužioci kasnije su je okrivili (Stjuartovu, koja je i sama svojevremeno bila mešetar), kao i Bacanovića, da su na osnovu nejavnih saznanja izvršili trgovinu pa lagali o tome.  

Šestonedeljno suđenje i te kako je bilo medijski propraćeno, a Marta je - u martu 2004. osuđena za krivično delo zavera, opstrukcija postupka agencije i davanje lažnih izjava istražiteljima. U julu iste godine, s druge strane, osuđena je i na izdržavanje petomesečne kazne, a u istu je bilo uključeno i pet meseci elektronskog praćenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike