Čuvena Marta Stjuart (81) ušla u istoriju kao najstarija žena koja je pozirala u kupaćem za naslovnu kultnog časopisa (FOTO)

16.05.2023

21:18

0

Autor: Z. A.

Svestrana i preduzimljiva žena zlatnih ruku

Čuvena Marta Stjuart (81) ušla u istoriju kao najstarija žena koja je pozirala u kupaćem za naslovnu kultnog časopisa (FOTO)
Copyright Profimedia

U devetoj deceniji života, Marta Stjuart upravo je ušla u istoriju kao najstariji model na naslovnici izdanja „Swimsuit Issue“ časopisa „Sports Illustrated“.

Autorka bestselera, poduzetnica i voditeljka TV emisije, dobitnica nagrade „Emmy“, Marta Stjuart uzor je milionima ljudi širom sveta koji bespogovorno veruju svemu što ona savetuje - od kuvanja i vrtlarstva pa do zabave i renoviranja doma.

Danas, u devetoj deceniji života, Stjurtova je ponovno zakoračila u modne vode, pozirajući u belom kupaćem kostimu s dubokim dekolteom za časopis „Sports Illustrated“.

U tinejdžerskim danima Marta je redovno bila zvezda televizijskih reklama, kao i onih u časopisima, a upravo je zahvaljujući tim angažmanima, za koje je dobijala 50 dolara po satu, mogla platiti školarinu za fakultet.

Za potrebe nastanka istorijske naslovnice časopisa „Sports Illustrated“ otkrila je da se mjesecima unaprijed „uozbiljila“ po pitanju ishrane i rutine vežbanja.

- Nisam se izgladnjivala, ali nekoliko meseci izbegavala sam da jedem hleb i testeninu. Svaki drugi dan išla sam na pilates i s tom sam rutinom nastavila i nakon snimanja naslovnice i editorijala - otkrila je ovog ponedeljka tokom gostovanja u emisiji „Today“.

Pojavljujući se u emisiji nedugo nakon Svetskog dana majki, Stjuartova je odala priznanje i vlastitoj majci koja je ceo život nosila bikini, čak i nakon šestero dece.

Zahvaljujući njoj, već od rane dobi naučila je da kuva i šije, a s godinama je naučila i kako da konzervira hranu i to zahvaljujući baki i deki.
Pite i kolače naučili su je da pravi komšije, a otac joj je preneo strast prema vrtlarstvu, a nije propustila ni brojne školske aktivnosti iz kojih je izvukla najbolje.

Profimedia
 

Stečena znanja i te kako su joj pomogla da stvori impresivno poslovno carstvo, a godine 1999. postala je prva žena milijarderka koja je svoj novac zaradila sama kada je njena kompanija izašla na berzu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike