"Plakao sam bez prestanka!" Željka Samardžića potresla priča o dve devojčice: Bila je to bolna neprospavana noć! (VIDEO)

21.04.2023

08:30

0

Pevač ne krije emocije, a priznaje i da je lak na suzama

"Plakao sam bez prestanka!" Željka Samardžića potresla priča o dve devojčice: Bila je to bolna neprospavana noć! (VIDEO)
Željko Samardžić - Copyright ATAImages/Marija Mlađen

Pevač Željko Samardžić i pevačica Kaliopi Bukle dugogodišnje prijateljstvo krunisali su emotivnom duetskom pesmom koja nosi naziv "Znam", a napisao ju je pevačicin bivši suprug Romeo Gril.

Željko je sada na promociji pesme progovorio o saradnji sa koleginicom i priznao da je pesma emotivna, te da nosi snažnu poruku za sve zaljubljene. Nakon priče o pesmi Željko je u iskrenom razgovoru za 24sedam progovorio o emocijama, prisetio se detinjstva i saradnje sa pokojnom Marinom Tucaković.

- To je jedna divna ljubavna priča koja je, u stavri, poruka da onome koga volite i poštujete ge, budete beskrajno odani, da ga štite i čuvate, da ga pazite i negujete kao što se neguje neki drag cvet.

Marija Mladjen/ATAImages
Kaliopi i Željko Samardžić

Kaliopi je na promociji zaplakala, sa tako jakom emocijom priča o pesmi... Kažu da su muškarci teži na suzama, šta vi mislite o tome?

- Kako ko... Ja sam lagan na suzama, posebno kad tako gledam dobar film, ili nedavno sam, recimo, gledao dve sirijske devojčice, jedna je imala dvanaest godina, druga osam... Jedna je plakala non-stop, a druga je pričala kako bi volela da je otišla na onaj svet zajedno sa mamom i tatom. To mi je toliko bilo bolno, da sam imao neprospavanu noć, ali morao sam da odem ujutru u sirijsku ambasadu i da se poklonim žrtvama i da ispred svoje porodice pomognem.

Posebno mi je bilo drago kada sam došao i video koliki je red ispred te ambasade. Svi ljudi su onako skromno, koliko je ko imao, dali svoj doprinos. Kada je došao red na mene, kada su me pitali za ime i prezime i kad sam se predstavio, svi su ustali, čak i jedna od njih mi je na sirijsko-srpskom rekla "Ja sam to osetila u vama i nisam bezveze dolazila na vaše koncerte".

Kad smo kod kocerata, zakazali ste druženje u decembru, hoćete ponovo održati četiri  zaredom?

- Možda budu dva, možda jedan, možda pet... To sve zavisi od publike, samo znam da u svako vreme ovde imam svoju publiku koja me poštuje, koju ja takođe poštujem i volim. Mislim da je ova dvorana vredna te pažnje, da je prelepo sređena, da svako ko dođe i sedne može da da samo pozitivan komentar.

Da li se dešavalo da su vas emocije savladale na nekom od kocerata i da ste pustili suzu?

- Da, kako ne... Na jednom od mojih koncerata kada sam otpevao pesmu mojoj najmađoj unuki. Moja Anđelija je bila gore sa njom u separeu i pevao sam joj pesmicu što su meni pevali kad sam bio mali: "U sobi na belom jastuku i u šumi ispred starog panja, došlo vreme da se lepo sanja..." , ona nije trepnula i slušala je svog dedu dok joj peva, to su posebne emocije.

Marija Mladjen/ATAImages
Željko Samardžić i Kaliopi Bukle

Kakve emocije budi sećanje na vaše detinjstvo? Kakvo je ono bilo?

- Bilo je prelepo! Uvek se rado setim pokojne majke i oca, setim se koliko su pažnje posvećivali rodbini, koliko smo bili privrženi jedni drugima u svakom pogledu. To je ostalo do dana današnjeg. Mnogo volim svoju rodbinu i u Mostaru i u Nikšiću i tako kad se nađemo na slavama i sahranama, prepričavamo doživljaje iz detinjstva koje je zaista bilo prelepo.

Kako se tada živelo? Jesu li roditelji uspevali da vam obezbede sve što je potrebno?

- Živelo se tako što jedan mesec kupe sestri cipele, pa ja čekam dva-tri meseca da kupe meni. Nisi mogao sve odjednom, ali bili smo srećni. Pre neki dan sam bio u Zadru, i toliko me je dotakla šetnja... Prošao sam stazama svoje rane mladosti, a oca i majke nema, to je život, to je neminovno... Tako me je podsetilo na neke divne trenutke provedene u Zadru u kom sam šezdesetih godina živeo nekih sedam godina.

Nedavno je odjeknula vest da je fudbaler silovao devojku, nakon čega je žena rešila da se razvede od njega, u brkau su dobili dvoje dece i kada je ona njemu tražila pola imovine on je sve to prepisao svojoj majci, kako bi ženu ostavio bez ičega. Da li ste se vi susretali sa takvim ljudima i šta mislite o njemu?

- Mogu samo da kažem da to nije pravi muškarac, pravi muškarci ostave sve svojoj ženi i svojoj deci i krenu ispočetka. Ako si pogrešio budi laf, kaži izvolite, volim vas i voleću vas do kraja života. To nije ni "m" od muškarca. Mislim da su previše razmaženi i da čak ne vole ni mamu ni tatu toliko kad se prema svom detetu ponašaju kako ne treba. Deca su sve na svetu, ja živim za svoju decu i unučad. 

Marija Mladjen/ATAImages
Željko Samardžić

Da li ste vi grešili u životu i karijeri, zbog čega se najviše kajete?

- Dešavalo se u smislu nekog mog odabira pesama, nisam morao da snimim poneku pesmu. Sve ostalo bi se čulo, postoje insajderi, zaista nisam imao to, išlo je sve svojim tokom. Sećam se kad su me Marina i Futa nagovarali da otpevam pesmu "Kafanska pevačica". Ja kažem da to treba da otpeva Šaban Šaulić ili Šerif Konjević, neko od tih narodnjaka koji tu muziku peva maestralno. Oni kažu "Ne, ne, ti to treba da otpevaš u svom maniru". Otpevao sam i tako je i bilo, to je jedan od najvećih hitova u mojoj karijeri. Marina je meni preko stotinu pesama napisala, ima dosta tih lepih pesama koje treba da se osveže. 

Kakva je Marina Tucaković bila, sećate li se neke anegdote sa njom?

- Marina je bila divna, ona je osoba koja je ostala u najlepšim sećanjima u mom životu. Sećam se zajedničkih letovanja , Marina i Futa su jednom bili na Zlatiboru, a ja sam išao da radim u Budvi, a oni kažu "Sačekaj, uradili smo ti dve pesme". Tada mi je poslala "Grlicu" i ja je usput naučim i odsviram je u Budvi prvi put. Tu bude društvo Saše Đorđevića, košarkaša, i tu pesmu smo te večeri ponovili deset puta i pesmu "Da me nije redom bi sve kafane propale", tako da sa njom je uvek bilo veselo. Bila je neiscrpna energija, mnogo mi je žao i nedostaje mi.

Ceo intervju sa Željkom Samardžićem pogledajte u videu u nastavku teksta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike