„Propust je napravio organizator..." Reč zamenika gradonačelnika Splita, posle zabrane nastupa Željka Samardžića!

19.03.2023

14:25

0

I dalje, prašina nikako da se slegne

„Propust je napravio organizator..." Reč zamenika gradonačelnika Splita, posle zabrane nastupa Željka Samardžića!
Željko Samardžić - Copyright ATAImages/Mateja Stanisavljević

Ubrzo nakon što se pročulo da je zabranjen koncert Željka Samardžića u Splitu samovoljnom odlukom direktora Park-šume Marka Pejnovića, gradske vlasti to su poništile zbog građana koji su se bunili, sa željom da na taj nastup odu.

Drama, međutim, svakako ne jenjava.

Prema napisima tamošnjih medija, naime, gradske vlasti peru ruke od direktorove odluke ističući da je sve to „propust organizatora koncerta", te da će se, piše dalje „24sata.hr" sve rešiti i da će se koncert koji je planiran za 19. avgust i održati na Sustipanu.

- Nova odluka o komunalnom redu nalaže da organizatori koncerata prvo moraju zatražiti od Grada Splita zaključak kojim se događaj proglašava manifestacijom, a ako je reč o koncertu i, zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. U ovom slučaju organizator se nije obratio Gradu Splitu, pa mu Javna ustanova Park-šuma Marjan nije ni mogla izdati koncesijsko odobrenje. Zabrana direktora zato je logična - kazao je Bojan Ivošević, zamenik gradonačelnika Splita za pomenute medije, pa dodao:

- Za lokalitete poput Peristila, koji je spomenik nulte kategorije, Sustipana, Meštrovićevih Crikvenica ili Meštrovićeve galerije u zaštićenom području prirode vrede stroža pravila, na takvim lokacijama ne mogu se održavati nikakvi „žešći" sadržaji. Kad se organizator obrati Gradu, dobiće potrebne dozvole, jer se ovaj konkretni izvođač može uklopiti u navedeni ambijent.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike