Izvedena emotivna predstava po motivima pesama Šabana Šaulića: Udovica Goca duboko ganuta!

13.03.2023

13:23

0

Umetnost ne poznaje granice

Izvedena emotivna predstava po motivima pesama Šabana Šaulića: Udovica Goca duboko ganuta!
Šaban Šaulić i Goca Šaulić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Niško Narodno pozorište u subotu 11. marta proslavilo je 136 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave San o zavičaju“ nastale po motivima pesama pokojnog pevača Šabana Šaulića. 

Specijani gost pozorišta bila je udovica kralja folka, Gordana Goca Šaulić, koju je ovo delo vidno ganulo.

Ne skrivajući emocije, ona je prva po završetku izvođenja ustala i aplauzom pozdravila glumce, a koliko je predstava oduševila publiku svedoči podatak da su se nekoliko puta vraćali na bis.

- Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i deo su i naših radovanja, patnji, ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću, kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem, koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama - rekla je Goca, pa dodala:

- Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast, ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti - rekla je po završetku Gordana Šaulić.

U videu u nastavku teksta možete pogledati deo predstave po motivima pesama Šabana Šaulića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike