Zabranjen koncert Željka Samardžića u Splitu! Posle Bekute i Kebe i ovom pevaču otkazali nastup

17.03.2023

23:37

3

Direktora Park-šume Marjan, Marko Pejnović ističe da Samardžićeva muzika nije primerena

Zabranjen koncert Željka Samardžića u Splitu! Posle Bekute i Kebe i ovom pevaču otkazali nastup
Željko Samardžić - Copyright Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pevač Željko Samardžić je zakazao koncert u Splitu za 19. avgust, ali je odlukom direktora Park-šume Marjan, Marka Pejnovića, on otkazan, pod obrazloženjem da je njegova muzika neprimerena Sustipanu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, organizatorima koncerta je stigao kratak odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan na molbu za održavanje koncerta, u kom je pisalo: 

- Poštovani, vaš zahtev je odbijen. 

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Željko Samardžić

 

- Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu - rekao je Marko Pejnović. 

Inače, na Sustipanu su do sada nastupali Massimo Savić, Sergej Ćetković, Frajle, Goran Bregović, Josipa Lisac, a zbog najnovije odluke o otkazanom koncertu, svoje nezadovoljstvo ne krije direktor kompanije koja je zadužena za organizaciju pomenutog planiranog koncerta Domagoj Petričević.

ATAImages/Antonio Ahel
Željko Samardžić

 

- Zanima nas ko je taj koji procenjuje što je primereno, a što nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pesama i da je jako popularan među ženskim delom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru, gde će neko određivati što se sme, a što ne sme slušati - istakao je Petričević.

Podsetimo, otkazivanje Samardžićevog koncerta je usledilo nakon nedavnog podizanja prašine u Puli, gde je tamošnji gradonačelnik Filip Zoričić zabranio održavanje koncerta Dragana Kojića Kebe i Ane Bekute, Zorane Mićanović, Dušana Kuliša, prvobitno planiranog 25. marta u javnom prostoru Domu sportova "Mate Parlov".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike