Kejti Peri i Andrea Bočeli će nastupiti na krunisanju kralja Čarlsa, a ovi istaknuti britanski izvođači su odbili da pevaju na ceremoniji!

15.04.2023

13:52

1

Britanska javnost nije oduševljena planom i programom

Kejti Peri i Andrea Bočeli će nastupiti na krunisanju kralja Čarlsa, a ovi istaknuti britanski izvođači su odbili da pevaju na ceremoniji!
Kralj Čarls III - Copyright Henry Nicholls/Pool Photo via AP

Kejti PeriLajonel RičiAndrea Bočeli biće glavni izvođači na koncertu koji će biti održan na krunisanju kralja Čarlsa III, a zapažen je izostanak velikih britanskih imena, prenosi BBC dok javnost zasad nije oduševljena planovima za samu ceremoniju.

Na šarolikom programu naći će se i muški sastav "Take That" u sadašnjem obliku, bez osnivača Robija Vilijamsa i izvođač klasične muzike Aleksis Frenč, koji će sutradan nakon krunisanja nastupiti u Vindsorskom dvorcu pred 20.000 ljudi.

- Koncertom će se proslaviti novo poglavlje nacionalne istorije, uz teme ljubavi, poštovanja i optimizma, slaveći četiri nacije, njihove zajednice i Commonwealth - istaknuo je BBC koji će prenositi događaj.

Nastupiće i hor sastavljen od amatera iz raznih zajednica poput spasioca na moru, vozača taksija i rege skupova, ali i virtualni zbor predstavnika Commonwealtha, saveza zemalja koji uglavnom čine bivše britanske kolonije.

U najavi programa koncerta potvrđene su medijske informacije da su velika imena britanske muzičke scene odbila da učestvuju, poput Eltona Džona, Adel, Eda Širana i Harija Stajlsa.

Krunisanje Čarlsa III je prvi takav događaj nakon krunisanja njegove majke Elizabete, 1953. godine, koja je umrla u sptembru prošle godine, ali zasad ne oduševljava Britance koje brine nagli rast cena u protekloj godini, što je podstaklo ozbiljnu društvenu krizu.

Anketa instituta "YouGov" objavljena u petak pokazuje da gotovo dve trećine Britanaca (64 posto) i 75 posto mladih, nisu zainteresovani za krunisanje, a 46 posto misli da će gledati prenos ili će učestvovati u nekim svečanostima.

Profimedia
Kraljica Elizabeta

Krunisanje će se održati 6. maja u Vestminsterskoj opatiji pred 2.000 zvanica i trajaće sat vremena, u nešto skromnijem obliku nego ona Elizabete II (8.000 zvanica i trajala je tri sata).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike