Otkriveno kakvu će ulogu imati princ Hari na krunisanju kralja Čarlsa III

14.04.2023

17:12

0

Ne očekuje se da će učestvovati ni u kraljevoj procesiji ni u povorci krunisanja od Bakingemske palate i do nje, niti da će biti na njenom čuvenom balkonu

Otkriveno kakvu će ulogu imati princ Hari na krunisanju kralja Čarlsa III
Kralj Čarls III i princ Hari - Copyright Profimedia

Britanski princ Hari odlučio je da prisustvuje krunisanju svog oca kralja Čarlsa III 6. maja, ali će mu na njemu biti poverena minimalna uloga.

Zavađena braća Hari i Vilijam neće se videti zajedno u kadru, rekao je insajder za britanski portal „Miror".

Izveštaji pokazuju da će Hari sedeti sa drugim neaktivnim članovima kraljevske porodice i onima sa kojima nema konflikt. Ovo uključuje princeze Beatris i Evgeniju i njihove muževe.

Ne očekuje se da će učestvovati ni u kraljevoj procesiji ni u povorci krunisanja od Bakingemske palate i do nje, niti da će biti na njenom čuvenom balkonu.

Upućeni kažu da je Hari bio svestan da će istorijska prilika biti „najvažniji dan“ u kraljevom životu.

Prema izvorima, Hari je želeo sastanak sa kraljem Čarlsom i princom Vilijamom kako bi razgovarali o svojim problemima pre krunisanja.

Profimedia
Princ Hari

- Hari je bio vrlo jasan i njegova pozicija se nije promenila - neće doći ako smatra da će atmosfera biti tako toksična kao što je bila tokom kraljičinog platinastog jubileja i sahrane. Rekao je da želi da se pomiri sa svojom porodicom i to je njihova stvar, ali do sada se ništa nije promenilo - otkrio je izvor za pomenuti medij.

Nedavno je potvrđeno da će vojvoda od Saseksa doći na veliki kraljevski događaj, ali da neće biti tamo sa svojom suprugom Megan Markl i kraljevim unucima. Krunisanje pada na isti dan kada i četvrti rođendan njegovog sina Arčija.

- Bakingemska palata sa zadovoljstvom potvrđuje da će vojvoda od Saseksa prisustvovati ceremoniji krunisanja u Vestminsterskoj opatiji 6. maja. Vojvotkinja od Saseksa će ostati u Kaliforniji sa princom Arčijem i princezom Lilibet - navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Izvori su za britanski portal „Telegraf" rekli da bi Hari „zažalio“ ako ne bi prisustvovao krunisanju i da je želeo da bude tamo na „najvažniji dan“ u životu svog oca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike