Kraljica Elizabeta nije propuštala ovu vaskršnju tradiciju: Da li će kralj Čarls i Kamila sada to prekinuti?

02.04.2023

07:59

0

Nagađa se da će se običaji kraljevske porodice sada drastično promeniti

Kraljica Elizabeta nije propuštala ovu vaskršnju tradiciju: Da li će kralj Čarls i Kamila sada to prekinuti?
Kralj Čarls i Kamila Parker Boulz - Copyright AP Photo/Martin Meissner

Do krunisanja kralja Čarlsa III ostalo je još svega nekoliko sedmica, ali i pre tog 6. maja, kada će oči celoga sveta biti uprte u London i kraljevsku porodicu, on i njegova supruga, kraljica Kamila, imaju i više nego pretrpan raspored, a prvo što moraju da dogovore jesu planovi za Vaskrs.

Svih ovih godina, dok je na tronu sedela kraljica Elizabeta II, Vaskrs se slavio u dvorcu "Windsor", gde je ona dočekivala celu porodicu, koju je potom na sam Vaskrs predvodila na slavlju u kapeli Svetog Đorđa.

Fotografije na kojima kraljevska porodica šeta do crkve stazom, a potom se istom i vraća, svake godine su obilazile svet, međutim, ove godine bi se ta kraljicina tradicija mogla preskočiti.

Naime, Čarls i Kamila su do sada Vaskrs slavili u Birkhallu, zbog čega mnogi nagađaju kako bi se praznično okupljanje kraljevske porodice moglo prebaciti u Škotsku.

Kralj i kraljica su prethodnih godina molitvu na Vaskrs slušali u crkvi "Crathie Kirk", koja se nalazi nedaleko od dvorca Balmoral, a upravo tamo se 1992. godine princeza Ana udala za svog drugog supruga, Tima Lorensa.

Profimedia
Kraljica Elizabeta, kralj Čarls

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike