Otkriveno kakvu ulogu će imati princ Džordž na krunisanju kralja Čarlsa

14.04.2023

22:36

0

Autor: M. Vu.

Kraljevski predstavnik je nedavno otkrio da su Vilijam (40) i Midlton (41) „veoma uzbuđeni i oduševljeni“ što njihov najstariji sin učestvuje u velikom događaju

Otkriveno kakvu ulogu će imati princ Džordž na krunisanju kralja Čarlsa
Princ Džordž - Copyright Profimedia

Princ Džordž će nositi ceremonijalni mač na krunisanju kralja Čarlsa III u maju kao tradicionalno predstavljanje njega kao zaštitnika svog dede.

Devetogodišnjak je drugi u redu za tron i držaće mali ceremonijalni mač.

 

Međutim, Džordžova primarna dužnost na krunisanju je da bude jedna od četiri Stranice časti, dok će njegova braća i sestre, princeza Šarlot i princ Luis, takođe imati formalne uloge na krunisanju.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
 

Ostale Stranice koje će se pridružiti Čarlsu (74) na ceremoniji Vestminsterske opatije uključuju lorda Olivera Čolmondelija (13), čiji su roditelji bliski prijatelji kralja i princa Vilijama, majstor Nikolas Barkli, 13, dalji rođak i majstor Ralf Tolemač, 12, sin kraljevog kumčeta Edvarda Tolemačea.

Četvorka će nositi crvene mantile, bele pantalone i čarape i biće ključne komponente povorke.

Kraljevski predstavnik je nedavno otkrio da su Vilijam (40) i Midlton (41) „veoma uzbuđeni i oduševljeni“ što njihov najstariji sin učestvuje u velikom događaju.

Profimedia
 

Vilijam i Kejt će takođe imati važne uloge u postupku. Sandej tajms je otkrio da će Vilijam "odati počast" svom ocu tako što će kleknuti pre nego što dodirne krunu i poljubi monarhov desni obraz.

Princ Hari neće obavljati ovu tradiciju iako je potvrdio prisustvo na krunisanju. Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl ostaće kod kuće sa princom Arčijem i princezom Lilbet.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike