Vučić o odlasku Vučićevića u zatvor: Dragane, imaš šestoro dece, moraš o njima da brineš... Postoji tu jedna opasnija stvar

03.04.2023

15:50

0

Autor: Ekipa 24sedam

Predsednik Vučić uputio je molbu uredniku Informera da plati kaznu

Vučić o odlasku Vučićevića u zatvor: Dragane, imaš šestoro dece, moraš o njima da brineš... Postoji tu jedna opasnija stvar
Copyright 24sedam/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se obraća iz Italije, gde boravi tokom sajma vina VinItaly i gde razgovara sa najvišim zvaničnicima i u okviru inicijative Otvoreni Balkan, osvrnuo se na činjenicu da je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević danas otišao u zatvor.

- Postoji veoma raznovrsna zakonska praksa kod nas, neću da ulazim u presude, nemam pravo to da radim. Ja ne mogu da rušim pravni poredak. Ali nije pravedno i pravično, bez obzira koliko pozitivno o njemu ja mislim, da on bude u zatvoru. U ovom predmetu ga je tužio kolega. To je za mene neshvatljivo. Mogu da samo zamolim njega da zamoli svog branioca, suprugu, da uplati to. Mi ne možemo samo da se skupimo i uplatimo to. Najavio je štrajk glađu, nalazi se na odsluženju kazne, to nije dobro za Srbiju, ali nikada nećete čuti reč "izvini" od onih koji su pravili naslovnu stranu da nikada neće otići - kazao je Vučić.

- Nije prijatno provesti ni sat-dva u zatvoru. Postoji mnogo opasnija stvar, on sada ima krivičnu evidenciju, možda zbog toga bude trpeo neke posledice u budućnosti, možda neće moći da obavlja neku funkciju. Druga stvar je, on ima decu, i ima obavezu prema njima - istakao je Vučić.

Kako je dodao, opasnije je to što se Vučićević sada vodi kao osuđivani kriminalac - a zašto? 

- Šestoro dece Dragane imaš i ne možeš da misliš samo o sebi. Mislim da on prema njima ima obavezu da izađe i brine o njima, mnogo preča od toga da nama otvara oči o tome kakav je sistem i koliko licemerja ima - naglasio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike