Paraćinci o Ani Nikolić - od dana kada je konobarisala, do velike slave na estradi: Šta je htela, to je i postigla!

23.03.2023

19:05

0

Tamo, mnogi su oni koji su veoma ponosni na nju

Paraćinci o Ani Nikolić - od dana kada je konobarisala, do velike slave na estradi: Šta je htela, to je i postigla!
Ana Nikolić - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Ana Nikolić rođena je krajem septembra 1978. godine u Paraćinu. Tamo je i odrasla, sigurna da će danas-sutra postati pevačica. Lepom Brenom bila je opčinjena - po čitav dan je „znala" da peva „Čačak, Čačak", noseći mamine čizme, a tamošnje komšije za nju imaju samo reči hvale.

- Bila je mnogo dobro dete, veselo, znam je otkad se rodila. Bila je velika maza. Obula bi majčine čizme, koje su joj bile ogromne i pevala je tu po dvorištu „Čačak, Čačak" od Lepe Brene. Htela je to i uspela je - počela je jedna baka za domaće medije pa naglasila kako je Ana mnogima bila miljenica, dok je ona bila najviše vezana za pokojnog tatu.  

- Mnogo je bila vezana za svog pokojnog oca Dušana, koji je mlad preminuo. On je sahranjen na našem seoskom groblju. Tu je bila i njena baka, ali je ona umrla pre nekoliko godina. Dođe preko leta, bila je prošle godine sa ćerkom Tarom, igrale su se po dvorištu, tamo gde je nekad bila ljuljaška - dodala je zatim ona „Kuriru", te dodala da pevačica s bratom Markom svake godine, bez izuzetna, odlazi u posetu u svoj rodni kraj.

„Energična, odličan đak i prelepa!"

- Obavezno dođe svake godine s bratom Markom kad je pomen njihovom ocu, to ne propušta. Marko je rekao da će da dođe, treba nešto da renovira po kući, valjda će uskoro. On je baš vezan za ovu kuću i ne da da se proda. Tu jedan čovek pušta ovce, dali su mu dozvolu, ali brzo raste trava. Imam da joj poručim da češće dolazi kod nas u Mutnicu, da obilazi kuću i da svrati na kafu, ja sam uvek tu - sa osmehom je zaključila, nakon čega se pomenuta ekipa „prošetala" do škole „Stevan Jakovljević" koju je Ana završila, a gde je direktorka tek nosi u posebnom sećanju.

Ana Nikolić, ATA Images/Antonio Ahel
 

- Nisam radila u školi kad je naša Ana Nikolić bila učenica, ali sa starijim kolegama mnogo puta sam pričala o njoj, tako da sam od njih zaista čula sve najbolje utiske. Bila je odličan đak, izuzetno energična, onakva kakva je naša Ana i danas. Mi smo je prisvojili i njena prelepa fotografija je sastavni deo monografije škole. Njena učiteljica, kao i nastavnica muzičkog, pričale su mi da su Anu prepoznale kao talentovanu za muziku, tako da je ona učestvovala u priredbama i svim aktivnostima škole gde je bio zastupljen muzički program. Ona je talentovana za sve - ne samo za muziku već i za scenu, glumu - rekla je ona, pa se prisetila susreta s njenom majkom Milijanom koji se dogodio pre oko decenije.

Ana Nikolić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Dolazila je u školu pre nekih desetak godina, pa smo tom prilikom malo evocirale uspomene na Anino školovanje. Ona je s pravom ponosna na svoju ćerku. Tada sam stekla utisak da je mama ta koja je baš bila stroga prema Ani, to je na mene ostavilo utisak. Volela bih da i sama Ana, kad bude imala vremena, dođe do svoje osnovne škole. Nama bi to puno značilo - iskrena je bila.

Inače, Nikolićeva je jednog leta u svom rodnom gradu radila i kao konobarica u jednom kafiću. On se nalazio u centru Paraćina i za ovaj podatak tamo mnogi znaju.

Zbog Ane, navodi se, gazda lokala proširio je baštu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike