Vendi žestoko izvređala Severinu zbog napada na patrijarha Porfirija: Ugasiću je kao radio Prištinu!

04.03.2023

12:20

1

Vesna Vukelić smatra da je hrvatska pevačica bezumno biće

Vendi žestoko izvređala Severinu zbog napada na patrijarha Porfirija: Ugasiću je kao radio Prištinu!
Vesna Vukelić Vendi i Severina Vučković - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica i spisateljica Vesna Vukelić Vendi u javnosti je poznata kao neko ko ima izričit stav na mnoge teme, a naročito kada je Srpska Pravoslavna Crkva u pitanju i tradicionalne vrednosti, koje se neretko kose sa njenim postupcima.

Vendi nije mogla da ostane ravnodušna na napade hrvatske pevačice Severine Vučković na srpskog patrijarha Porfirija, poglavara SPC, pa je tim povodm oplela po pevačici nebiravši reči.

- Ne mogu da tupim zube na besmislenu figuru, ali ću u stvari morati. Ne zbog toga što njene reči imaju težinu, nego zbog toga što se 'nakačila' na našeg patrijarha zajedno sa njegovim narodom i tronom sv. Save na kome su umne glave - počela je Vesna.

24sedam/Ivan Mitić
Vesna Vukelić Vendi

Izrevoltirana Severininim napadima, Vesna je žestoko udarila na pevačicu i stala u odbranu patrijarha Porfirija.

- Severina je jedno bezumno biće koje ću ja da ugasim kao radio Prištinu. Ona je beskičmenjak koji želi da se popne na kičmu patrijarha, jer zna da se sa te kičme vidi najbolje. Dakle, ona je jedna zdepasta faca, sa useklinama od očiju, sivom moždanom masom u koju ne može ništa da stane osim laži i nekog lukavstva - rekla je Vendi i dodala:

- Ona nema veze sa crkvom. Patrijarh je patrijarh, on ima svetost i samo tako možemo da mu se obraćamo. Postoje razni pacijenti, ali je ovaj pacijent (Severina) završio karijeru - rekla je između ostalog Vendi o napadima na patrijarha u emisiji "Jutro na kvadrat".

ATAImages/ Antonio Ahel
Severina Vučković

Inače, Severina je nedavno dala intervju za jedan srpski magazin u kom je sve vreme kroz smeh pričala o tome zbog čega je u Srbiji postala omražena zbog negativnih komentara, a pre svega zbog javnih uvreda upućenih srpskom patrijarhu Porfiriju.

Na pitanje da li se nekad zbog neke izjave pokajala, severina je, uz veliku dozu ironije, pored smeha, podrugljivo odgovorila:

- Uvek se pokajem (smeh), a posle se ispovedim. Nekad katoličkom svešteniku, a nekad bih se obraćala pravoslavnom popu. Doduše, ovi prvi ne daju moje poruke u javnost. Bar dosad nisu (smeh) - nastavila je da provocira Severina, prenosi Story, pa je svu krivicu svalila na svoju majku, tvrdeći da je ona podstiče da bude bezobrazna.

Pexels/Antonio Ahel/ATA Images
Severina Vučković

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike