Slovenci zvali JK da ih predstavlja na Evroviziji: Godinama je u ratu sa RTS-om, a sada progovorila o nastupu sa svetskom zvezdom

04.03.2023

08:38

0

Pandemija ju je sprečila da nastupi na najvećem muzičkom takmičenju

Slovenci zvali JK da ih predstavlja na Evroviziji: Godinama je u ratu sa RTS-om, a sada progovorila o nastupu sa svetskom zvezdom
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Svake godine kada dođe vreme za izbor predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije, krenu spekulacije ko bi nas najbolje predstavio u svetu i Evrosong vratio u Beograd. Mnogi su mišljenja da je to upravo pevačica Jelena Karleuša, u čemu su je podržale i mnoge kolege sa estrade.

Međutim, Jelena godinama nije u dobrim odnosima sa čelnicima Javnog servisa, gde je dugi niz godina bila i zabranjena.

I dok Jelena smatra da ne treba da se takmiči sa neafirmisanim izvođačima na "Pesmi za Evroviziju", Slovenci su imali ideju da ih upravo naša pevačica predstavlja na ovom prestižnom takmičenju.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jelena Karleuša

- Ako me Srbija neće na Evroviziji, ima ko me hoće! Slovenci su me zvali da budem njihova predstavnica - istakla je Jelena, pa objasnila da je 2020. godine zajedno sa brazilskim transvestitom Pablom Vitarom trebalo da nastupi na najvećem muzičkom takmičenju na svetu sa pesmom "La bomba", ali ju je u tome sprečila pandemija.

JK ima slovenački pasoš

- Imam slovenački pasoš. Pored srpskog, imam i njihovo državljanstvo, pa mogu da predstavljam i Sloveniju na Evroviziji. Moja baka po majci je bila Slovenka, zato imam njihov pasoš. Dobila sam poziv od slovenačkih organizatora da ih predstavljam na Evroviziji. Pesma "La bomba" je ciljano rađena za Evroviziju. Kao specijalni gost na bini sa mnom je trebalo da se pojavi i Pablo Vitar. On je trebalo da bude naš kec iz rukava - priča Karleuša i dodaje da su se na kraju stvari iskomplikovale.

Jelena ističe da je došlo do niza tehničkih problema, te da je odlučila da povuče pesmu, zbog čega se ne kaje jer je iste godine izbila pandemija koronavirusa i sve je stalo, a Evrovizija je otkazana.

ATAImages/ A.A.
Jelena Karleuša

Karleuša ipak od numere "La Bomba" nije odustala, te će se ona u izmenjenom aranžmanu naći na njenom jedanaestom studijskom albumu "Alfa".

- Pesma je na "spenglišu". Malo je na engleskom, malo na španskom. To je u svetu u trendu i svi to rade, od Kardi Bi do Dženifer Lopez - priča Jelena.

Zamerila se RTS-u

Jelena ne odustaje od svog stava da Srbiju neće predstavljati na Evroviziji, sem ako je RTS direktno ne izabere, bez takmičenja na "Pesmi za Evrovoziju".

- I vrapci na grani to znaju. Javni servis treba da me pozove jer me takmičenje sa bilo kim u ovoj zemlji ne interesuje. Naročito ne sa nekim amaterima ili ljudima koji ni u našoj zemlji nisu postigli uspeh, a kamoli u svetu. Strani mediji me stalno pitaju o Evroviziji, a ja se pravim da sam ja ta koja neće da ide. Ako me u Srbiji neće, ima ko hoće - kaže Jelena, prenosi Informer.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Jelena Karleuša

Podržala Džipsija

Jeleni se od ovogodišnjih takmičara na "Pesmi za Evroviziju" posebno izdvojio Jovan Živadinović Džipsi, čije objave lajkuje na Instagramu. Ovaj mladi muzičar se javno deklarisao kao homoseksualac, nastupio je u drugom polufinalu, a iz bekstejdža ga je podržao i njegov dečko.

- Nije potrebna nikakva hrabrost da imam i pokažem svoju ljubav. Došao sam sa dečkom i to mi je najnormalnija stvar - rekao je pevač.

Printscreen 24sedam TV
Jovan Živadinović Džipsi

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike