Mirković udario na Oliveru Kovačević: "Gura Borisa Subotića da pobedi, jer mu je njen partner Borko Stefanović menadžer"

01.03.2023

18:00

6

Pesma za Evroviziju ponovo je usred skandala

Mirković udario na Oliveru Kovačević: "Gura Borisa Subotića da pobedi, jer mu je njen partner Borko Stefanović menadžer"
Saša Mirković, Olivera Kovačević, Borko Stefanović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Antonio Ahel/ATA Images

Danas će se održati prvo polufinale Pesme za Evroviziju, gde će se predstaviti prvi takmičari koji se bore za odlazak u Liverpul, a ovaj festival već prati novi skandal.

Nakon što je Maja Nikolić pre nekoliko dana tvrdila da je takmičenje namešteno, te da se unapred zna pobednik, sada se ovoj tezi priključio Saša Mirković, koji ovu činjenicu ponavlja još od prošle godine kada je Aca Lukas bio jedan od izvođača.

Mirković je vrlo konkretno udario na glavnu urednicu zabavnog programa RTS Oliveru Kovačević, ali i njenog emotivnog partnera Borka Stefanovića, koji je navodno menadžer takmičaru Borisu Subotiću. On navodi da je pobednik unapred određen.

Subotić će večeras nastupiti sa pesmom „Nedostupan“, a Saša je tim povodom rekao:

- Borko Stefanović je počeo da se bavi menadžerskim poslovima jer mu politika ne ide od ruke, tako da je preuzeo malog Borisa Subotića i preporučio ga svojoj životnoj saputnici Oliveri Kovačević, koja maksimalno gura da Boris pobedi kako bi svom dragom priuštila da se nađe u delegaciji Srbije na Evroviziji - tvrdi Mirković za Alo, pa dodaje:

- Kao i svake godine oko predstavnika na Evroviziji dešava se muvačina.

Redakcija 24sedam kontaktirala je Kovačevićevu povodom ovih tvrdnji, ali ona umesto da odgovori na konkretne optužbe, govori da su novinari koji postavljaju takva pitanja potplaćeni.

Podsetimo, RTS će na organizaciju i direktan prenos izbora za Pesmu Evrovizije, za samo tri večeri, potrošiti čak 250.000 evra, što je 110.000 evra više nego što je predviđeno Finansijskim planom za 2023. godinu. Prema dokumentaciji Javnog servisa u koju je 24sedam imao uvid, Upravni odbor RTS usvojio je detaljan Finansijski plan za 2023. godinu prema kojem je za Pesmu Evrovizije izdvojeno 140.000 evra.

24sedam
Finansijski plan RTS za 2023.

Pa ipak, i pored toga što su mahinacije u Javnom servisu dospele u javnost, rukovodstvu RTS-a ne pada na pamet da prestanu sa beskrupuloznim trošenjem narodnog novca, pa su usvojili naknadnu “detaljnu kalkulaciju troškova” prema kojoj je za ovu muzičku manifestaciju iz budžeta izdvojeno čak 250.000 evra!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike