Olivera počela da vrši pritisak na Upravni odbor RTS, traži da im se hitno obrati! "Izgleda da je Olja tek sad svesna težine dešavanja"

01.03.2023

06:45

4

Kada joj je blagovremeno traženo da odgovori konkretno na pojedina pitanja, ona je prestala da komunicira sa predsednikom UO RTS

Olivera počela da vrši pritisak na Upravni odbor RTS, traži da im se hitno obrati! "Izgleda da je Olja tek sad svesna težine dešavanja"
Olivera Kovačević - Copyright Antonio Ahel/ ATA Images

Više od dve nedelje u javnosti se polemiše o mogućim malverzacijama u Radio-televiziji Srbije, čiji su glavni akteri rukovodioci Dragan Bujošević i Olivera Kovačević, a koji su se javnosti svega jednom obratili posle ozbiljnih optužbi o utrošenom novcu građana na razne nepostojeće emisije i privatne produkcije.

Posle milionskih sumnjivih poslova koje su obavili u RTS, a za koje predsednik Upravnog odbora te kuće Branislav Klanšček mesecima traži odgovore, i tužilaštvo se uključilo u proveru brojne dokumentacije.

Međutim, kako 24sedam saznaje, Kovačevićeva je sada zatražila od članova Upravnog odbora da im se obrati sutra, 2. marta, kada bi trebalo da se održi sednica, a na kojoj je najavljena i rasprava o njenoj i Bujoševićevoj eventualnoj smeni.

Kako kaže naš izvor iz RTS, strahuje se od vršenja pritiska na Upravni odbor nakon što su u javnost isplivali podaci o abnormalno visokim platama, kao i troškovima za snimanje pojedinih emisija preko privatnih produkcija. Razlog za strah je, kako navodi naš sagovornik, to što je Olivera imala prilike mesecima unazad da obrazloži poslovne poteze, a ne tek sada kada je javnost upoznata sa činjenicama.

Inače, Klanšček je ranije za naš portal ispričao kakva je bila situacija kad je reč o saradnji sa Kovačevićevom, navodeći tada da ona o njegovim upitima o malverzacijama nije ništa poricala, ali da je uvek pronalazila opravdanja. Otkako je počeo i da joj traži papire u kojima stoji da je za nepostojeću emisiju do sada dato 14 miliona dinara, u potpunosti je prestala da mu se obraća.

ATAImages/ Antonio Ahel Pixabay
Branislav Klanšček

- Više ni dobar dan neće da mi kaže. Mesecima već - rekao je pre oko dve nedelje Klanšček za naš portal, dok se situacija sada očigledno promenila.

Kovačevićeva je u zahtevu da se pojavi pred članovima Upravnog odbora navela da želi da joj se omogući da odgovori na "sve neistine", iako dosad nije našla za shodno da se, pre svega, obrati građanima koji finansiraju Javni servis Srbije.

- Ona sada najednom hoće da se obrati Upravnom odboru, koji ju je do pre samo deset dana jurio da pokaže svu dokumentaciju o milionskim poslovima. Mi u RTS smo svesni težine dešavanja odavno, a izgleda da je sada i Olja, ali tek kada se uključilo tužilaštvo - smatra naš sagovornik sa RTS.

Kako bismo saznali da li će urednici zabavnog programa biti omogućeno da prisustvuje sednici, pozvali smo predsednika UO RTS, ali nije odgovarao na naše pozive.

Podsetimo, Klanšček je objavio da je RTS u protekle tri godine dao čak 14 miliona dinara na nepostojeću emisiju "Jedan dobar dan", da Javni servis posluje preko brojnih privatnih produkcija, pa tako pojedini voditelji poput Jovana Memedovića i Kristine Radenković dobijaju desetine hiljada evra za kvizove koje vode, da se ogroman novac daje na serijski program koji ima malu gledanost, da se na grafiku daju stotine hiljada evra, a da se za sve to koriste zaposleni na RTS, oprema, studiji i slično, te da se za internet portal daju desetine hiljada evra.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike