Policija u RTS: Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije “češlja” javni servis zbog navoda o malverzacijama

15.02.2023

13:33

1

Autor: 24sedam

Iz dokumenata koji su se pojavili u javnosti se mogu videti razmere trošenja novca građana Srbije, ali i činjenica da se sredstva slivaju u svega nekoliko produkcija u kojima često rade zaposleni sa RTS-a

Policija u RTS: Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije “češlja” javni servis zbog navoda o malverzacijama
RTS - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ušli su u Radio-televiziju Srbije nakon što je predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček podneo krivičnu prijavu protiv glavne i odgovorne urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, kao i generalnog direktora Dragana Bujoševića zbog osnovane sumnje da su naneli štetu Javnom medijskom servisu.

Klanšček je, u razgovoru za 24sedam, objasnio da se na ovaj korak odlučio zbog emisije koja nosi naziv “Jedan dobar dan” koja u stvari ne postoji, a na koju je potrošeno već 14 miliona dinara.

- “Jedan dobar dan” je dnevna emisija kolažnog tipa, u papirima su se knjižili prilozi koji ne postoje tokom 2020, '21. i 22. godine. Plaćen je i čovek, odnosno voditelj, a koji i ne radi na RTS-u. Isplaćena su mu sredstva - pričao je Klanšček za naš portal, pa dodao kako se kroz knjige „provlači" i da se emisija emituje svakog radnog dana od 13 do 14.30 sati, iako ona ne postoji.

Takođe, on je izneo tvrdnje da voditeljka Kristina Radenković dobija 15.900 hiljada evra za 10 snimajućih dana za kviz “Stigni me ako znaš”, kao i da voditelj Jovan Memedović za kviz "Potera" dobija 34.000 evra za 30 snimajućih dana. 

Podsetimo, skandal sa nesavesnim trošenjem sredstava u Radio-televiziji Srbije se već danima ne stišava, a svakim danom u javnosti se pojavljuju nove informacije koje pokazuju koliko novca građana Srbije je trošeno na besmislene, pa čak i nepostojeće projekte.

Sve je počelo kada je anonimni izvor dostavio dokumenta portalu "Pištaljka", kao i finansijski izveštaj za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023. Iz tih dokumenata se mogu videti razmere trošenja novca građana Srbije, ali i činjenica da se sredstva slivaju u svega nekoliko produkcija u kojima često rade zaposleni sa RTS-a.

Na osnovu materijala koji je procurio u javnost može se utvrditi da se radi o milionima evra, a više o tome možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike