“Jedan dobar dan” na RTS još niko nije video: Olivera Kovačević planirala da uzme 780.000 evra za emisiju koja ne postoji (FOTO)

16.02.2023

15:00

17

Iako je Kovačevićeva tvrdila suprotno, 24sedam objavljuje dokument koji nedvosmisleno pokazuje da je na RTS-u i te kako bilo zloupotreba

“Jedan dobar dan” na RTS još niko nije video: Olivera Kovačević planirala da uzme 780.000 evra za emisiju koja ne postoji (FOTO)
Copyright 24sedam

Jedan od brojnih skandala koji ovih dana trese Radio-televiziju Srbije jeste zloupotreba od 200.000 evra za emisiju “Jedan dobar dan” koja u stvari ne postoji, ali je za nju potrošen ogroman novac.

Detalje o tome izneo je predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček.

- Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednik emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema - rekao je Klanšček.

“Ako laže koza, rog ne laže”

Glavna i odgovorna urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević je ubrzo pokušala da se opravda tvrdeći da su čelni ljudi Javnog servisa istražnim organima “pružili dokaze, predali svu dokumentaciju, ugovore, fakture, iz kojih se jasno može videti da na RTS nema nikakvih zloupotreba, niti kršenja Zakona”.

Ipak, kako srpska narodna poslovica kaže “ako laže koza, rog ne laže”, tako se ubrzo pojavio i dokument koji nedvosmisleno pokazuje da je Olivera Kovačević, zajedno sa svojim kolegama, planirala da za nepostojeću emisiju potroši čak 780.000 evra!!!

24sedam
 

Naime, "Peti delimični predračun troškova" za emisiju “Jedan dobar dan” iz septembra 2021. godine, u koji je 24sedam imao uvid, jasno dokazuje da Kovačevićeva, u najmanju ruku, iznela neistinu kada je rekla da nikakvih zloupotreba na RTS nije bilo.

Prema podacima iz tog predračuna koji je, pored još nekoliko osoba, potpisala i Olivera Kovačević, planirano je da za nepostojeću emisiju  bude izdvojeno čak 780.000 evra. Pored toga, za samo tri meseca (ne)emitovanja od oktobra do decembra, na ime "primarnih troškova" odobreno je čak 3.748.212,52 dinara (oko 32.000 evra)!!!

“Verujte rukovodstvu RTS, a ne svojim očima”

Ako bismo verovali rukovodstvu RTS, na čelu sa Draganom Bujoševićem i Oliverom Kovačević, gledaoci svakog dana na Javnom servisu od 13.00 do 14.30 časova mogu da uživaju u ovoj emisiji kolažnog tipa. Jedini je problem to što na RTS-u “Jedan dobar dan” još niko nije video...

Antonio Ahel/ATAImages
 

Za čelne ljude RTS-a to očigledno nije problem s obzirom da je za ovu emisiju naručena i posebna scenografija, knjiženi su i isplaćivani troškovi kamermana, urednika, novinara... Šta više, za “realizaciju” nepostojeće emisije u 2023. godini predviđeno je još 200.000 evra!

Podsetimo, 24sedam je imao uvid u dokumenta koja potvrđuju malverzacije u Radio-televiziji Srbije i svaki dan će objavljivati nove dokaze krađa u Javnom servisu.

Na osnovu informacija do kojih smo došli iz dokumenata u kojima se vide troškovi emisija i raznih programa za 2022. i 2023. godinu jasno se može zaključiti da su nesrazmerno veća novčana sredstva ulagana u programe koje su po pravilu za RTS radile privatne firme koje su tako ostvarile višemilionske prihode.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike