Reči kralja Čarlsa uzdrmale planetu! Princ Hari zatečen ekstremnim komentarom: Ko zna da li sam ti ja pravi otac?

13.01.2023

20:19

2

Princeza Dajana je pre Harijevog rođenja imala aferu sa Džejmsom Hjuitom, a svi se pitaju da li je on njegov otac

Reči kralja Čarlsa uzdrmale planetu! Princ Hari zatečen ekstremnim komentarom: Ko zna da li sam ti ja pravi otac?
Princ Čarls i princeza Dajana sa decom - Copyright Profimedia

Memoari princa Harija, koji nose naziv "Spare", odnosno "Rezerva", digli su veliku prašinu na celokupnoj svetskoj javnoj sceni, a ono što je princ imao da ispirča u knjizi prepričava se danima.

Prodaja knjige je počela ovog utorka, a britanski mediji su nešto ranije objavili delove eksplozivne knjige u kojoj je Hari otkrio niz do sada nepoznatih stvari o odnosima unutar kraljevske porodice, a osvrnuo se i na glasinu koja kruži godinama.

Spekuliše se i da mu kralj Čarls nije pravi otac, jer su princeza Dajana i Čarls već imali afere kada je on začet. Glasinu je dodatno podstakla činjenica da Hari mnogo više liči na jednog od Dajaninih ljubavnika nego na Čarlsa, mada je važno i napomenuti da Hari liči na brata svoje majke, Čarlsa Spensera, a na fotografiji iz mladosti princa Filipa, oca kralja Čarlsa, koja se neko vreme delila na društvenim mrežama, mladi princ upadljivo liči na svog dedu.

Profimedia
Kralj Čarls III i princ Hari

Hari se u knjizi dotakao pomalo neukusanog komentara kralja Čarlsa, u kojem se u šali osvrnuo na sumnje da li je on Harijev otac. On je opisao kako je kralj voleo da se šali, pa je podelio anegdotu iz posete psihijatrijskoj ustanovi u Velikoj Britaniji kada su sreli bolesnog čoveka koji je tvrdio da je pravi princ od Velsa.

- Ko zna da li sam ja uopšte tvoj pravi otac? Možda je tvoj otac zaista u Brodmuru, dragi moj sine - navodno se tada šalio Čarls, a Hari je u knjizi naveo da je šala bila „ekstremna“ s obzirom na glasine.

Hari je direktno pomenuo glasinu i napisao:

- ...glasina da je moj pravi otac bio jedan od maminih bivših ljubavnika. Jedna od stvari koja je izazvala glasine bila je činjenica da je major Hjuit imao crvenu kosu, a druga je bio sadizam. Čitaocima tabloida se dopala ideja da mlađi sin princa Čarlsa nije sin princa Čarlsa. Nikad im nije dosadila ta šala.

- Da, obožavala sam ga. Da, bila sam zaljubljena u njega. Ali on me je razočarao - rekla je princeza Dajana u zloglasnom intervjuu novinaru Martinu Baširu.

Profimedia
Princeza Dajana i princ Čarls

- Bilo je lako zaljubiti se u nju, mislim da mi to može da se oprosti - priznao je Bašir koji je po odlasku iz vojske otkrio da je sa Dajanom bio u vezi od 1986. do 1991. godine.

Hjuitova afera sa Dajanom počela je kada su ga zamolili da nauči princezu da jaše. Nekoliko meseci kasnije, detalji njihove veze procurili su u medije, a 1994. godine o njima je objavljena knjiga pod nazivom 'Zaljubljena princeza'.

Džejms Hjuit je kasnije otkrio da je razmišljao o samoubistvu kada su raskinuli, i da se ukrcao na trajekt da otputuje u Francusku, ali mu je planove osujetila majka koja je insistirala da putuje s njim. Nije mogao da izbegne ni pitanja o očinstvu, ali je odlučno odgovorio da u tome nema istine jer je njihova afera počela tek nakon rođenja Harija.

Profimedia
Princeza Dajana sa sinovima

- Navodno je njegova crvena kosa slična mojoj pa ljudi kažu da ličimo. Nikada nisam podsticao takve glasine. Iako sam dugo sa Dajanom, moram da kažem jednom zauvek: ja nisam Harijev otac. Kada smo se Dajana i ja upoznali, on je već bio beba - rekao je, prenosi Story.hr.

Inače, Hari je rođen 1984. godine, dve godine pre nego što su Dajana i Hjuit započeli vezu. Nakon Dajanine smrti, Hjuit je pokušao da proda svoju kolekciju njenih ličnih pisama za 10 miliona funti, što su mnogi članovi kraljevske porodice osudili kao "izdaju poverenja".

Profimedia
Princeza Dajana sa prinčevima Vilijamom i Harijem

Hjuit se povukao iz vojske sa činom kapetana i kasnije je unapređen u majora. Godine 2004. pojavio se u rijalitiju 'Paklena kuhinja' Gordona Remzija, a 2009. otvorio je elitni bar 'The Polo House' u Marbelji u Španiji, koji je zatvoren četiri godine kasnije. Kako prenose britanski mediji, danas živi sa majkom i radi kao baštovan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike