"Kruna" baca novo svetlo na vezu Dajane i Dodija al Fajeda: Da li je jedna osoba kriva za sve?

20.11.2022

19:00

0

Sin milijardera imao je nešto zajedničko sa princom Čarlsom

 "Kruna" baca novo svetlo na vezu Dajane i Dodija al Fajeda: Da li je jedna osoba kriva za sve?
Princeza Dajana - Copyright Profimedia

Peta sezona "Krune" završava pozivom Mohameda Al Fajeda princezi Dajani da se odmori kod njega, na njegovom imanju u Sen Tropeu.

U petoj sezoni Dajana se u nijednoj sceni ne pojavljuje s njegovim sinom, Dodijem, s kojim je 1997. godine, izgubila život u saobraćajnoj nesreći.

U ovoj sezoni  nije zapravo objašnjeno kako su se Dajana i Dodi upoznali, a onda i zavoleli a susret između njih jeste priča koju najviše zanima fanove kraljevske porodice. Jer da se Dajana nije upoznala sa Dodijem, možda bi uspela da izbegne tragičnu sudbinu.

Profimedia
 

Dodi ima nešto zajedničko sa princom Čarlsom

Pa zašto su onda kreatori serije "Kruna" koji se nisu libili da iskoriste skandalozan razgovor između Kamile i Čarlsa, uskratili fanove za priču koju najviše interesuje one koji vole Dajanu.

Odgovor se najverovatnije krije u šestoj sezoni s obzirom da se peta sezona završava  pozivom Mohameda Al Fajeda na njegovo imanje.

Izgleda da su kreatori serije želeli da ceo fokus priče premeste na oca Dodija al Fajeda jer mnogi smatraju da je on glavni krivac za upoznavanje Dodija i Dajane ali i sve ono što se dešavalo oko njih.

- Dodi ima jednu zajedničku stvar sa princom Čarlsom. Obojicu su plašili moćni očevi. Harodsov naslednik, poput princa od Velsa, proganjao je Dajanu, pre svega zato što je to želeo njegov otac -  piše u svojoj knjizi "The Diana Chronicles", Tina Braun, poznati stručnjak za kraljevsku porodicu.

Ona u svojoj knjizi napominje da telohranitelji Dodija i princeze nisu bili odgovorni Dodiju već njegovom ocu.

Profimedia
 

Peta sezona otkriva kako je Mohamed al Fajed stekao bogatstvo

- Ako je Dodi uradio nešto u suprotnosti što bi želeo njegov otac morao sam to da  prijavim njegovom ocu - ispričao je jedan od telohranitelja.

U petooj sezoni "Krune" kretori serije vraćaju gledaoce u period kada je Mohamed al Fajed počeo da stiče svoje bogastvo.

- Zanimljivo je da je Mohamed al Fajed veći deo svog života pokušavao da uništi svoju priču o poreklu - piše Vanity Fair.

"Kruna" kombinuje njegovu izmišljenu priču sa pričom o Sidneju Džonsonu, voljenom sobaru, vojvode od Vindzora, koga je al Fajed kasnije unajmio da radi za njega.

Profimedia
 

Šarmantni prevarant

- On je u seriji predstavljen kao šarmantni prevarant - piše Vanity Fair.

Prema rečima kraljevske istoričarke Sali Bedel Smit, Mohamed al Fajed je bio autsajder jer je više puta bio odbijan za englesko državljanstvo i svoj pozicioniranje u engelskoj eliti video je preko kraljevske porodice.

- On je zaista bio majstor lutaka iza Dajanine i Dodijeve veoma kratke, jedva više od mesec dana veze - kaže Bedel Smit.

I upravo tu verovatno leži razlog zašto se sa njim, a ne sa njegovim sinom sa kojim je Dajana poginula završava peta sezona "Krune". Iako su kreatori serije više puta isticali da je ovde reč o dramatizaciji fikcije, previše su koristili detalje iz realnog života da bi im poverovali da i ovog puta neće to učiniti u šestoj sezoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike