Kralj Čarls je sumnjao da je princ Hari njegov sin: Odbačeni kraljević u memorima pomenuo i ljubavnika princeze Dajane (FOTO)

06.01.2023

17:12

0

Britanskom monarhu je bilo zanimljivo da se šali na ovaj način, ali autoru kontroverzne knjige to nije bilo smešno

Kralj Čarls je sumnjao da je princ Hari njegov sin: Odbačeni kraljević u memorima pomenuo i ljubavnika princeze Dajane (FOTO)
Princ Hari, princ Vilijam i kralj Čarls III - Copyright Profimedia

„Rezervni" („Spare“), kontroverzni memoari koje je napisao britanski princ Hari, trebalo bi da izađu 10. januara, a neki detalji iz knjige pojavili su se u svetskim medijima kako bi privukli kupce i demonstrirali im kakve sve stvari je on otkrio na stranicama svoje autobiografije.

Najnovija tvrdnja koja je odjeknula jeste da je princa Harija otac, kralj Čarls III, često mučio šalama o „pravom ocu".

- Tata je voleo da priča priče, a ovo je bila jedna od najboljih na njegovom repertoaru. Uvek bi završio sa naletom filozofiranja... Ko zna da li sam zaista princ od Velsa? Ko zna da li sam ja uopšte tvoj pravi otac - napisao je vojvoda od Saseksa.

Prema njegovim rečima, njegov otac bi se „smejao i smejao“ sopstvenoj „izuzetno nesmešnoj šali, s obzirom na glasine koje su tada kružile da je moj stvarni otac jedan od maminih bivših ljubavnika: major Džejms Hjuit. Jedan od pokretača ove glasine bila je narandžasta kosa majora Hjuita.

Major Džejms Hjuit, oficir koji je učestvovao u operaciji Pustinjska oluja tokom Zalivskog rata, navodno je sreo princezu Dajanu na zabavi Hejzel Vest. Postao je njen instruktor jahanja 1986. Tada su imali romansu, prema knjizi „Zaljubljena princeza", koju je napisala Ana Pasternak, a za koju je Hjuit ispričao detalje navodne vanbračne afere koja je trajala između 1986. i 1991. godine.

U to vreme, 1994. godine, bestseler je izazvao skandal, uprkos tome što su se princeza Dajana i tadašnji princ Čarls razišli 1992. Godine 1995. princeza od Velsa je potvrdila priču u svom čuvenom intervjuu za Bi-Bi-Sijevu „Panoramu":

 

 

- Da, bila sam zaljubljena u njega. Ali sam bila veoma razočarana - rekla je ona, misleći na Hjuitovo učestvovanje u objavljivanju knjige.

U svojim novim memoarima princ Hari se osvrnuo i na uporne glasine koje se šire u tabloidima da Čarls nije bio njegov pravi otac.

- Možda su se osećali bolje u svom životu što je život mladog princa bio smešan. Nema veze što moja majka nije upoznala majora Hjuita pre nego što se ja nisam rodio - napisao je Hari.

Do sada su mnoge stvari „procurile" iz dugo najavljivanih memoara. U jednom delu knjige pisao je kako je ubio 25 boraca tokom dve vojne službe u Avganistanu, u drugom je pisao o tome da je princ Vilijam fizički nasrnuo na njega, u trećem je razjasnio zašto je nosio nacističko odelo, a otkrio je i koje reči kralja Čarlsa su ga posebno zabolele.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike