Skandalozne (pred)izborne manipulacije u Nemačkoj: Muljaju sa prebivalištima glasača, ne poštuju preporuke ODIHR-a, dok dele lekcije Srbiji!

04.03.2024

21:15

0

Ispostavilo se, međutim, da je Srbija bastion demokratije u poređenju sa Nemačkom i da su srpski izbori mnogo više fer od nemačkih

Skandalozne (pred)izborne manipulacije u Nemačkoj: Muljaju sa prebivalištima glasača, ne poštuju preporuke ODIHR-a, dok dele lekcije Srbiji!
Olaf Šolc - Copyright AP Photo/Markus Schreiber

Svedoci smo brutalnog mešanja stranih centara moći u unutrašnju politiku Srbije. Naročito se to intenziviralo uoči i nakon decembarskih izbora, a kao po komandi se eksponenti stranaca (Đilasova NATO opozicija)) aktiviraju i u predvečerje novih izbora u Beogradu

Glavni cilj im je da delegitimišu izborni proces i pokušaju da ubede građane Srbije da su izbori bili pokradeni. Zemlja koja naročito prednjači u toj prljavoj kampanji je Nemačka. Jasno je da se oni ne mešaju u izborni proces kod nas zbog toga što im je stalo do naše demokratije i blagostanja, već iz sopstvenih geopolitičkih interesa koji su suprotni našim. Ispostavilo se, međutim, da je Srbija bastion demokratije u poređenju sa Nemačkom i da su srpski izbori mnogo više fer od nemačkih, a o čemu će biti više reči u nastavku teksta

Nemačka i ostale vodeće zemlje Zapada žele da pritisnu našu državu da se odrekne Kosova i Metohije, Republike Srpske, da uvede sankcije Rusiji, a pošto naše rukovodstvo to ni po koju cenu ne želi da uradi, pokušavaju da nasilno dovedu svoje favorite iz opozicije na vlast, kako bi neka nova, marionetska vlast ispunila sve njihove prohteve. 

Kako nemački plaćenici ruše Srbiju

Kada su izbili neredi 24. decembra tokom kojih je usledio huliganski upad u Skupštinu grada, taj pohod je predvodio plaćenik nemačkog Dojče velea, Nikola Ristić. Zajedno sa studentima i ,,studentima'' poput Emilije Milenković i Ivana Bijelića iz Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), takođe finansirane od strane Nemačke, po ugledu na Majdan je postavljao šatore i blokirao najprometnije raskrsnice u Beogradu, a tokom konstitutivne sednice Skupštine Srbije ispred parlamenta Ristić je predvodio tzv. zečji performans

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova, predvođeno nacističkom unukom Analenom Berbok, je sebi dalo za pravo da se javno oglašava  na platformi Iks dezinformacijama o navodno sumnjivim izborima u Srbiji. Nemačko ministarstvo vode Zeleni, koji su ekstremno antisrpski opredeljeni i iz čijih redova evroparlamentarci redovno napadaju Srbiju. 

Poslednjih dana još jedan nemački političar i poznati srbomrzac Mihael Rot, napada našu zemlju pokušavajući da dovede u pitanje legitimitet naših izbora. Ono što Nemci, ostatak Zapada i njima poslušna NATO opozicija u Srbiji previđaju, jeste to da je u Srbiji izborni proces daleko transparentniji i čistiji nego u Nemačkoj. A o legitimitetu izabranih predstavnika vlasti u našoj zemlji u odnosu na Nemačku da i ne govorimo.  

Nemačka od 2017. godine nije sprovela nijednu preporuku ODIHR, a nama deli lekcije 

Nemačka nije uspela da primeni nijednu preporuku ODIHR, a sa druge strane daje sebi za pravo da određuje drugima kako treba da izgleda izborni proces. Na sramotne ispade nemačkog političara Mihaela Rota povodom izbora u Srbiji i preporuka ODIHR-a, reagovala je nedavno i premijerka Srbije, koja je otkrila javnosti da je stanje u Nemačkoj po tom pitanju daleko gore nego u Srbiji: 

- Dragi gospodine Rot, umesto da delite svaku svoju misao o poslovima drugih zemalja, i umesto da dozvolite sebi slobodu da delite pokroviteljske savete sa drugima, zašto ne biste zajedno sa drugim nemačkim institucijama primenili preporuke koje ODIHR ima za tebe? Čini se da niste implementirali nijednu od 2017. S druge strane, Srbija je, naime, u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom - napisala je Brnabić na paltformi Iks i dodala da suprotno Srbiji, Nemačka ima u izveštaju dva puta više preporuka nego pre.

 

 

- Upravo suprotno, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka nego u prethodnom izveštaju! Trend je prilično zabrinjavajući. Sada je apsolutno ključno da u potpunosti primenite sve preporuke i pozivam vas i nemačka diplomatijo da reagujete što pre, pošto je prošlo više od 10 godina otkako ste poslednji put primenili bilo šta što je ODIHR imao da kaže. Radi lakšeg snalaženja, kopirala sam preporuke iz vašeg izveštaja ODIHR-a u nastavku, kao i ODIHR-ov podsetnik da niste uspeli da primenite nijednu preporuku. Nema potrebe da mi zahvaljujete. To biste uradili i za Srbiju, sigurna sam - napisala je premijerka. 

Skandal koji trese Nemačku - Univerzitet nudi novac studentima da promene prebivalište kako bi se porazila Alternativa za Nemačku (AFD)

Univerzitet Bauhaus u Vajmaru otvoreno je počeo da poziva ljude da utiču na lokalne, evropske i državne izbore ove godine, iako Univerziteti ne bi trebalo da se bave politikom i po evropskim standardima  na njima je da imaju autonomiju, ali i da budu politički neutralni. Očigledno to u ,,demokratskoj'' Nemačkoj ne važi, pa se u ovu kampanju uključilo čak sedam univerziteta.

Slogan pod kojim vode ovu nesvakidašnju kampanju je: „Ponovo se registrujte, obezbedite svoj bonus, uključite se, glasajte, ojačajte demokratiju“.

Drugim rečima, studenti treba da prijave svoje glavno prebivalište u Tiringiji kako bi sprečili uspeh AfD u njoj, tokom superizborne godine. Ovde se vodi strašna kampanja protiv AFD, zato što je ta stranka daleko ispred ostalih u anketama, sa oko 35 odsto podrške. 

- Mnogi studenti se nikada ne registruju u svom gradu ili zajednici. Prepoznali smo ovaj neiskorišćeni glasački potencijal i želeli bismo da se tome posebno pozabavimo - objasnio je na početnoj stranici profesor Burkhart fon Steven, predvodnik projektnog tima. 

AP Photo/Michael Probst
 

Na biračko mesto mogu da izađu samo oni koji su najmanje prethodna tri meseca registrovani na tom području. Međutim, navodi se da izveštaj važi i retroaktivno. Kako prenosi nemački Bild, potencijalne glasače mame novcem. Inicijativa posebno oglašava bonuse za ponovnu registraciju univerzitetskih gradova u iznosima: Vajmar 300 evra, Jena do 120 evra, Gera 100 evra godišnje, Ilmenau 80 evra godišnje i Šmalkalden 50 evra po semestru. 

- Zakažite termin u Kancelariji za registraciju građana, ponesite sa sobom ličnu kartu, preuzmite obrazac za registraciju i predajte potvrdu o smeštaju - stoji u uputstvu studentima o tome kako  da dobiju bonus.

Izborni trik je na sajtu objašnjen kao "inicijativa za podršku demokratiji u ovoj saveznoj državi i našem slobodnom poretku" ?! 

- Zbog velikog odziva birača među našim studentima, bez obzira da li su već registrovani ovde ili to još moraju da urade na vreme. Tiringiji je potreban vaš glas - navodi se u objašnjenju.

Profimedia/Wikipedia
 

U međuvremenu je uklonjena rečenica koja je otkrila pravi cilj - manipulaciju izbornom voljom. Do srede je pisalo "uvereni smo da se na ishod svih predstojećih izbora u zemlji može uticati u interesu demokratskih snaga".Verovatno svesni koliko je sve ovo problematično i nelegalno, inicijatori su izbrisali sporni deo. Nadležni nadzorni organ za sedam univerziteta učesnika u ovoj akciji je Ministarstvo za ekonomska pitanja, nauku i digitalno društvo, na čijem čelu je Tirinška Socijaldemokratska partija, koja je žestoki protivnik Alternative na svim nivoima

Kada pročitamo sve ovo, deluje tragikomično nemačko uplitanje u srpske izbore, a naročito je bezobrazno njihovo mešanje u beogradske izbore i optužbe o navodnom preseljenju ogromnog broja birača u Beograd. Vidimo da Nemačka zapravo optužuje druge za ono što sama radi, jer očigledno polazi od sebe. Primer iz Tiringije najogoljenije je pokazao izborni inženjering i manipulaciju, pa bi gospodinu Rotu i ostalim ,,brižnim'' evroparlamentarcima bolje bilo da pogledaju u dvorište vodeće zemlje EU, nego što obmanjuju javnost o nekakvim pokradenim izborima u Srbiji, kojih nije bilo, jer je i ODIHR u svom izveštaju priznao da nije bilo nikakve krađe izbora. 

Profimedia
 

Semafor koalicija najnepopularnija u istoriji Nemačke 

Dok Srbiju pokušava da poduči demokratiji i osporava srpsku vladajuću partiju i predsednika Vučića, koji uživaju natpolovičnu podršku građana Srbije, u Nemačkoj se na vlasti održava koalicija koja nema nikakav legitimitet i koja je najnepopularnija u istoriji te zemlje. Dve najpopularnije stranke trenutno su opozicione Hrišćansko demokratska unija (CDU) i Alternativa za Nemačku (AFD). Daleko niži rejting imaju vladajuće stranke: Socijaldemokratska (SDP), Zeleni I Slobodne demokrate (FDP). Sam kancelar Olaf Šolc ima jako nizak lični rejting i ne podržava ga ni petina birača. 

Koliko je vladajuća koalicija nepopularna, pokazali su i protesti poljoprivrednika - čuvena traktor revolucija. Kao što Srbiji deli lekcije o izborima, dok su u njoj isti daleko neregularniji a vlast nelegitimnija, Nemačka nam je delila lekcije i o odnosu prema opoziciji i demonstracijama, iako u Srbiji nije bilo nikakvog nasilnog postupanja prema demonstrantima. Naprotiv, nasilni su bili upravo nemački plaćenici koji su demonstracije predvodili. Sa druge strane, u samoj Nemačkoj, kada su protesti, imali smo prilike itekako da vidimo kako bije ,,Šolcova milicija''. Nemačka nam takođe konstantno deli lekcije o ekologiji, ali nikada te standarde koje od nas zahteva neće primeniti u svojoj zemlji, jer se ne odriču profita. 

Printscreen
 

Očigledno da se Nemačka vodi arogantno principom ,,ne radi kako ja radim, nego kako ti ja kažem da radiš''. Nemci, koji su tokom istorije uglavnom bili naši veliki neprijatelji, vode se logikom ,,što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu''. Možda oni misle da smo mi volovi, ali Srbija je pokazala da je daleko suverenija i slobodnija država od Nemačke, koja je ništa više od pukog vazala SAD, pa pokušava komplekse da (iz)leči pokušajima iživljavanja na manjim zemljama. 

Ponašanje Nemačke je manje-više jasno, jer je to država koja se tradicionalno vodila svojim interesima, vodeći pri tom uglavnom antisrpsku politiku. Sramno je što su neki u Srbiji, poput Đilasa i njegove NATO opozicije, spremni da se stave u funkciju ovakvih međunarodnih aktera i da podrže svaku gadost protiv sopstvene zemlje. Posebno je tragična bila epizoda kada su opozicionari išli u Evropski parlament da lobiraju protiv svoje države, a potom su likovali što je usvojena rezolucija protiv Srbije.

Naveli smo mnogo toga lošeg što se dešava u Nemačkoj, a čega nema u Srbiji. Da ne bude da samo kritikujemo Nemačku i da je tamo sve lošije nego ovde, navedimo i ovo.Jedna od retkih stvari koja je jako loša u Srbiji, a čega nema u Nemačkoj, jeste opozicija koja nije samo opozicija vlasti nego i državi i koja poziva otvoreno strance da intervenišu i da nam se mešaju u naš politički život. Iako se većina stvari za koje se kaže ,, ovo ima samo kod nas'' dešava i u drugim zemljama, gotovo smo sigurni da za NATO opoziciju u Srbiji možemo s pravom reći da ,, to samo kod nas ima''. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike