Kurtijev i Đilasov mentor hoće da pukne od muke: Nemac ljut što predsednik Vučić odlično sarađuje sa Trampom i Grenelom! (FOTO)

05.02.2024

18:05

0

Rot, koji podržava Aljbina Kurtija, ali i opoziciju predvođenu Draganom Đilasom, želeo je da napadne predsednika Vučića, ali ga je ovim zapravo, nehotice pohvalio

Kurtijev i Đilasov mentor hoće da pukne od muke: Nemac ljut što predsednik Vučić odlično sarađuje sa Trampom i Grenelom! (FOTO)
Copyright Profimedia

Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot izrazio je na platformi Iks nezadovoljstvo zbog dobre saradnje bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, kao i bivšeg američkog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine, Ričarda Grenela sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mihael Rot je, nakon Grenelove izjave da je nemački ambasador u Prištini Jern Rode „javno osramotio“ Rota, na svom profilu na društvenoj mreži Iks napisao: 

– Iznenađenje, iznenađenje, Trampov i Vučićev prijatelj se vratio…

Izgleda da je uglavnom surovo hladan Rot, sada pokušao da bude i duhovit, ali mu to očigledno loše ide. Rot, koji podržava Aljbina Kurtija, ali i opoziciju predvođenu  Draganom Đilasom, želeo je da napadne predsednika Vučića, ali ga je ovim zapravo, nehotice pohvalio. 

 

 

Nije nikakva tajna da su odnosi Srbije i SAD bili možda i najbolji ikada za vreme Trampove administracije i da je naročitu ulogu u tome imao Trampov čovek, Ričard Grenel, koji je bio ambasador SAD u Nemačkoj, kao i jedno vreme šef svih američkih obaveštajnih službi (kojih ima čak 17).

Osim toga, kao što smo spomenuli, bio je i Trampov čovek za pregovore Beograda i Prištine i možda prvi Amerikanac koji je pokušavao objektivnije da sagleda situaciju i koji nije imao antisrpski pristup, već je zagovarao mir, razvoj i ekonomsko povezivanje, nauštrb političkih sukoba. 

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs
 

Spekuliše se da je, ukoliko bi Tramp opet postao predsednik, Grenel najozbiljniji kandidat za budućeg američkog državnog sekretara. 

Sa druge strane, dok Grenel koji je dobitnik i srpskog ordena, ima dobre odnose sa predsednikom Vučićem, antisrpski opredeljen Mihael Rot se stalno trudi da pritiska i kinji Srbiju, a ima sjajne odnose sa Aljbinom Kurtijem , kao i đilasovskom opozicijom. Svako bira društvo slično sebi i onog ko mu najviše odgovara, a izbor prijatelja mnogo govori  o osobi koja ih bira. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike