Ana Brnabić žestoko odbrusila srbomrscu Rotu: Nemačka od 2017. nije sprovela nijednu preporuku ODIHR, a drugima deli lekcije!

01.03.2024

20:32

0

Nemačka ima u izveštaju ODIHR dva puta više preporuka nego pre

Ana Brnabić žestoko odbrusila srbomrscu Rotu: Nemačka od 2017. nije sprovela nijednu preporuku ODIHR, a drugima deli lekcije!
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži "X" i odgovorila poznatom srbomrscu Mihaelu Rotu, u kog se kune opozicija okupljena oko liste "Nasiljem protiv Srbije" koju predvodi tajkun Dragan Đilas.

Premijerka je podsetila građane Srbije da Nemačka nije uspela da primeni nijednu preporuku ODIHR, a sa druge strane daje sebi za pravo da određuje drugima kako treba da izgleda izborni proces.

- Dragi gospodine Rot, umesto da delite svaku svoju misao o poslovima drugih zemalja, i umesto da dozvolite sebi slobodu da delite pokroviteljske savete sa drugima, zašto ne biste zajedno sa drugim nemačkim institucijama primenili preporuke koje ODIHR ima za tebe? Čini se da niste implementirali nijednu od 2017. S druge strane, Srbija je, naime, u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom - napisala je Brnabić.

 

 

Ona je dodala da suprotno Srbiji, Nemačka ima u izveštaju dva puta više preporuka nego pre.

- Upravo suprotno, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka nego u prethodnom izveštaju! Trend je prilično zabrinjavajući. Sada je apsolutno ključno da u potpunosti primenite sve preporuke i pozivam vas i nemačka diplomatijo da reagujete što pre, pošto je prošlo više od 10 godina otkako ste poslednji put primenili bilo šta što je ODIHR imao da kaže. Radi lakšeg snalaženja, kopirala sam preporuke iz vašeg izveštaja ODIHR-a u nastavku, kao i ODIHR-ov podsetnik da niste uspeli da primenite nijednu preporuku. Nema potrebe da mi zahvaljujete. To biste uradili i za Srbiju, sigurna sam - napisala je premijerka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike