Moderne veze: Stručnjaci upozoravaju na probleme, ali i savetuju kako da sačuvate ljubav

25.09.2021

19:00

0

Čini se da danas ljudi sve teže održavaju zdrave i normalne veze. Ako mislite da je razlog tome prevara ili novac, varate se

Moderne veze: Stručnjaci upozoravaju na probleme, ali i savetuju kako da sačuvate ljubav
Copyright Pexels

Često čitamo o istraživanjima u kojima se tvrdi kako su upravo novac i prevara glavni razlozi pucanja brojnih veza, ali čini se da statistički podaci ne mogu da pokažu celu istinu.

Vreme je da je napokon saznate šta je zaista posredi, a dobra vest je to što na ove probleme i te kako možete da utičete.

1. Loša komunikacija

Kada ne slušate jedno drugo, već se samo međusobno optužujete, tada probleme nikada ne rešavate do kraja. Mislite da partner može da vam čita misli i da u svađi neko mora da izađe kao pobednik. Prestanite sa ovim lošim navikama i pronađite kompomis, jer ćete samo tako uspeti da sačuvate vezu.

Pixabay
 

2. Loša zabava

Ako mislite da se pod “zajedničko vreme” računa kada oboje ležite u krevetu i svako se zabavlja na svom laptopu, tabletu ili pametnom telefonu, to se zaista ne računa. Setite se zabavnih stvari koje ste ranije zajedno radili i ponovo ih proživite.

3. Manjak vremena

Parovi moraju da pronađu vremena za sebe, iako je to ponekad teško od brojnih obaveza koje imamo tokom dana. Večerajte zajedno, ako već ne stižete da ručate zbog posla, vežbajte zajedno, prošetajte, izađite s prijateljima. Ukoliko želite da opstanete zajedno, morate da imate neke vaše male rituale koje obavljate zajedno.

Pixabay
 

4. Nerealna očekivanja

Često se ženama zamera da imaju visoke standarde kada su muškarci u pitanju. Jedno je sigurno, svi moramo da shvatimo da niko nije savršen. Partner može zbog vas da se promeni, ali ne u potpunosti i to od njega ne možete da tražite. Moramo da naučimo da partnera prihvatimo sa svim vrlinama i manama, a treba da budemo svesni toga da i sami imamo mane koje će druga strana isto tako tolerisati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike