Zanimljiv način da se očuva mir u braku: Za sitnice krive žrtvenog jarca ili duha, a ljubav cveta

17.06.2021

19:10 >> 19:27

0

Autor: Z. A.

Ljudi su oduševljeni ovim rešenjem

Zanimljiv način da se očuva mir u braku: Za sitnice krive žrtvenog jarca ili duha, a ljubav cveta
Copyright Pexels

Optuživanje partnera za stvari koje mogu ili ne moraju biti njegova krivica siguran je način da pokrenete svađu. Tara Bler Bol iz Amerike, ekspert za ljubavne veze, kaže da ima rešenje za te situacije.

U svom videu na TikToku, koji ima gotovo osam miliona pregleda, otkrila je da su ona i njen suprug izmislili treću osobu koju krive za sitnice oko kojih postoji mogućnost da svađa eskalira u sukob.

Njihov žrtveni jarac zove se Rik i kad god nešto krene po zlu, insistiraju da je Rik kriv za to – umesto da se međusobno optužuju.

Iako se to može činiti neobičnim, Tara smatra da je izmišljeni Rik spasio njen brak.

Pixabay

– Izmišljena osoba koja se krivi za sitnice u brak je unela humor i olakšala je komunikaciju između mene i mog partnera u trenucima kad postoji opasnost od sukoba – objasnila je Tara.

Na primer, par optužuje Rika kad vide da račun nije plaćen na vreme ili ako prljav veš ostane u korpi umesto da se stavi na pranje.

– Rik je naš dežurni krivac, i to je super, jer niko od nas dvoje nema tu ulogu – objašnjava Tara.

Prednost korišćenja „dežurnog krivca“ – termin koji se koristi za opisivanje osobe koja je okrivljena za tuđe greške – jest u tome što ih podseća da su tim i da se međusobno ne napadaju.

@tara.relationshipcoach

#realrelationships #relationshipadvice #relationshipcoach

♬ Good Day – Nappy Roots

Takođe, podstiče partnere da probleme zajedno rešavaju umesto da se međusobno optužuju za greške koje su napravili. Štaviše, ova metoda rešavanja problema takođe donosi humor u vezu i sprečava da manji problemi eskaliraju u veće sukobe.

Iznenađujuće je da Tara nije jedina koja u svom braku koristi zamišljenu treću osobu jer su i drugi komentatori priznali da i oni to rade.

– Radimo isto što i ti, samo što je kod nas kriva mačka – napisala je jedna komentatorka na TikToku. Druga je priznala da je kod njih uvek kriv Kasper, kućni duh za sve probleme s kojima se suočavaju ona i njen suprug.

– Moj suprug i ja to radimo, ali uglavnom za stvari koje nestanu. Uvek je kriv gremlin iz ormana – napisala je ona.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike