Šest razloga da potopite noge u toplu vodu pre spavanja

15.01.2021

21:10 >> 13:35

0

Bake su bile u pravu kada su noge odmarale u lavoru sa toplom vodom

Šest razloga da potopite noge u toplu vodu pre spavanja
Copyright Unsplash

Ceo dan ste proveli na nogama i umor vas lagano sustiže. Noge su vam teške, a tabani bride. Najbolje što možete da uradite za sebe pre spavanja je da potopite noge u toplu vodu na 15 minuta.

Možda vam se čini da ste ovo već čuli od svojih baka. Da, jeste, i bake su bile u pravu. Njihova metoda je danas i naučno proverena.

Pre nego što je do nas došla mudrost drevnog Istoka po kojoj su sve bitne tačke pozicionirane na stopalima, naši stari su to nekako znali. S vremena na vreme natočili bi vruću vodu u lavor i u njega potapali umorna stopala posle napornog dana.

Moderna nauka kaže da ako nemamo dobru cirkulaciju, naročito u nogama, to može dovesti do brojnih smetnji, čak i tromba. Uzmite, dakle, lavor, a ako ga nemate, onda kadicu za veš ili bilo kakvu plastičnu ambalažu, i natočite vruću vodu. Po želji, možete dodati i morsku so.

Postoji šest opravdanih razloga zbog čega je ovo sjajna ideja.

  • Oslobađa od nakupljenog umora
  • Poboljšava raspoloženje
  • Povećava nivo energije
  • Oslobađa od tenzije
  • Ublažava bol u mišićima
  • Omogućava bolji san
  • Posle potapanja, stopala osušiti grubim peškirom, što je ujedno i piling stopala. Uvek možete sprovesti i neki od sjajnih kućnih mini-tretmana ili uraditi detoksikaciju tela japanskom tehnikom sa stopalima.

    Profimedia

    Napunite lavor vrućom vodom i dodajte pola čaše soli, pola čaše sode bikarbone, pola čaše morske soli, pola čaše jabukovog sirćeta i eteričnog ulja po izboru. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne rastvore, pa uronite stopala.

    Držite noge u toj vodi 30 minuta. Ako se osećate slabo, ne brinite, jer je to deo detoksikacije. Takođe se preporučuje povećanje unosa magnezijuma u ​​svakodnevnoj ishrani.

    Pročitajte još

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike